Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Cirkusantski KROFF! (2939 bralcev)
Sreda, 17. 1. 2007
Boris V.Cirkusant!

... Haider spet cirkusira ...

... nadaljuje se proces proti Novi ljubljanski banki ...

... V Rusiji razglasili nevarnost terorističnih napadov ...

... Zapatero še vedno zagovarja dialog z ETA ...

... Maoisti vstopili v nepalski parlament ...
Deželni glavar avstrijske Koroške Joerg Haider zopet izvaja neko cirkuško točko. Tokrat je na pogovor o vprašanju dvojezične topografije povabil predstavnike slovenske manjšine. Matevž Grilc, Marjan Sturm in Bernard Sadovnik iz raznih organizacij koroških Slovencev so udeležbo že napovedali, Haider pa je povabil še predsednika koroškega Heimatdiensta Josefa Feldnerja. Koroški Slovenci so že rekli, da se nimajo o ničemer pogajati, šli bodo le na neobvezujoč pogovor.

Pogovor, malce bolj obvezujoč, pa je se je odvijal na tržaškem civilnem sodišču in sicer v procesu proti Novi Ljubljanski banki. Sedemsto enajst varčevalcev nekdanje Ljubljanske banke zahteva izplačilo starih deviznih vlog v višini okoli deset miljonov evrov. Po dveurni razpravi je sodnik sklical še eno razpravo za devetnajsti marec.

V Rusiji so razglasili nevarnost terorističnih napadov in uvedli izredne varnostne ukrepe. Ruska tajna služba je namreč od neimenovanih tujih kolegov dobila informacije o načrtovanih napadih na ruski javni promet. Tako v Moskvi na podzemni železnici, železniških postajah in letališčih z budnim očesom patruljirajo dodatne policijske enote. Podrobnejših podatkov o grožnji ruske oblasti niso podale.

Svoje probleme s terorizmom ima tudi Španija. Čeprav se je par dni nazaj opravičil za zmoto pri zagovarjanju mirovnega procesa z ETA-o, je španski premier Zapatero ponovil, da še vedno zagovarja dialog, kljub terorističnemu napadu na madridsko letališče tridesetega decembra lani. Napad s polno paro izkorišča opozicijska desna Ljudska stranka, ki vlado obtožuje naivnosti in popuščanja terorizmu.

Nepalski maoistični uporniki so vstopili v nepalski parlament, s čimer se je končala deset let trajajoča državljanska vojna. V zameno za triinosemdeset poslanskih sedežev so morali maoisti privoliti v nadzor Združenih narodov nad svojim orožjem in vojaškimi tabori, vseeno pa bodo ohranili ključe od skladišč. Nepalska vojska mora ostati v svojih oporiščih in pod nadzor ZN-a predati enako količino orožja kot maoisti.


Komentarji
komentiraj >>