Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Antikolonialni KROFF! (2886 bralcev)
Sreda, 7. 2. 2007
Boris V.Afrika, kitajska kolonija?


...Vlada vztraja pri smiselnosti pogodbe o nakupu oklepnikov ...

... Kitajski predsednik zavrača očitke o kitajski kolonizaciji Afrike ...

... Italijanski sodnik ukazal sojenje ameriškemu marincu, ki je ubil italijanskega tajnega agenta leta 2005 ...

... Slovaška spremenila stališče glede Kosova ...

... Mednarodno sodišče v Haagu obsodilo hrvaškega novinarja ...
Kot je bilo tudi pričakovano, vlada ne podpira predlaganih sklepov skupine poslancev Liberalne demokracije, Socialnih demokratov in Nacionalne stranke, ki se nanašajo na podpis pogodbe o nakupu oklepnikov. Vlada še vedno vztraja, da pogodba ni škodljiva in da, prav nasprotno, za slovensko gospodarstvo predstavlja izjemno priložnost. Opozicijski poslanci so zahtevali, da državni zbor vlado opozori, da je obrambni minister Erjavec ravnal nesprejemljivo in da je zavajal javnost.

Očitke zavrača tudi kitajski predsednik Hu Jintao. Očita se mu, da želi Kitajska z Afriko vzpostaviti nekakšen neokolonialen odnos in se tako dokopati do njenih naravnih virov. Vendar, kot pravi poštenjak, Hu to zanika in pravi, da želi Kitajska Afriki zgolj pomagati. Poudaril je, da kitajski narod nasprotuje suženjstvu v vseh oblikah, ob tem pa očitno pozabil na sramotne razmere kitajskih delavcev.

O sramoti, bolje rečeno zločinu, ki ga zagrešil ameriški marinec, ko je marca 2005 ubil italijanskega tajnega agenta Nicola Caliparija, ki je spremljal italijansko novinarko Giuliano Sgreno, se je odločil soditi italijanski sodnik. Marinec Mario Lozano, ironično italijanskega rodu, je bil v ZDA že oproščen vseh obtožb, tako da mu bodo sodili v odsotnosti. Okoliščine umora sta preiskovali ameriška in italijanska komisija, ki pa različnih stališč ne bosta spreminjali.

Svoje stališče pa je spremenila Slovaška in sicer glede Kosova. Sedaj je pripravljena podpreti njegovo neodvisnost. Za preobrat naj bi bil kriv slovaški zunanji minister Jan Kubiš, ki mu je uspelo prepričati poslance vladajoče koalicije, da javnosti v Srbiji Kosovo sploh ne zanima. Tako kaže, da bo februarja na srečanju EU Slovaška podprla Ahtisaarijev predlog.

Mednarodno sodišče v Haagu je na tri mesece zapora in deset tisoč evrov kazni obsodilo hrvaškega novinarja Domagoja Margetića. Leta 1997 je omenjeni novinar brez dovoljenja objavil identitete stodveh zaščitenih prič v sojenju hrvaškemu generalu Tihomirju Blaškiću.


Komentarji
komentiraj >>