Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Protiprotiraketni KROFF! (3118 bralcev)
Četrtek, 15. 2. 2007
Boris V.Nećemo trpeti nikakvu agresiju na tuđem terenu!


... Iranska policija prijela osumljence za sredin bombni napad ...

... Na Poljskem ne bo referenduma glede postavitve ameriškega protiraketnega ščita ...

... Generalni sekretar NATO pakta govoriči nekaj proti nasilju ...

... NSi in SLS Ranta ne bosta povabili na pogovor ...

Iranska policija je prijela oseminšestdeset ljudi, ki so osumljeni sodelovanja v sredinem bombnem napadu v Zahedanu, v katerem je bilo ubitih enajst pripadnikov elitne revolucionarne garde, enaintrideset ljudi pa je bilo ranjenih. Med prijetimi so domnevni člani sunitske skupine Džundalah, kar pomeni Božja brigada, ki je prevzela odgovornost za napad. Iranske oblasti trdijo, da so osumljeni povezani z iranskimi opozicijskimi skupinami in tajnimi službami držav, kot sta Velika Britanija in ZDA.

ZDA so, vsaj posredno, predmet razprav tudi na Poljskem. Poljski premier Jaroslaw Kaczynski je izrazil podporo postavitvi delov ameriškega protiraketnega ščita na Poljskem, vendar le pod določenimi pogoji. Postavitvi ščita nasprotuje le ena stranka, zato premier meni, da referendum o tej temi ne bi imel nobenega smisla. Rusija se počuti nelagodno.

Generalni sekretar NATO pakta Jaap de Hoop Scheffer je med obiskom Prištine ponovil, da NATO podpira Ahtisaarijev plan za Kosovo. Izjavil je tudi, da NATO na Kosovu ne bo trpel nasilja in da se problemov z njim ne da rešiti. Smešno, ker prav NATO je pred osmimi leti z bombami izsilil trenutno situacijo.

Domači zapleti okoli izbora novega guvernerja Banke Slovenije se nadaljujejo. Novi kandidat Andrej Rant je povedal, da še vedno čaka na vabilo za pogovor s predstavniki poslanskih skupin, ki ga v kandidaturi ne podpirajo. Vendar pa so v koalicijskih NSi in SLS že dejali, da ga na pogovore ne bodo povabili. Nima smisla, če so že vnaprej odločeni.

V OFF Programu smo že poročali o današnji izredni seji državnega zbora o nakupu oklepnikov in o predhodnji zavrnitvi s strani opozicije predlaganih sklepov na odboru za obrambo. Več o tem nam je povedal predsednik odbora za obrambo in poslanec Liberalne demokracije Anton Anderlič:

/////////////////////////////////////////////////


Komentarji
komentiraj >>