Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF proti kasetnim bombam! (3755 bralcev)
Petek, 23. 2. 2007
Boris V.NATO standard!
... Slovenija prepolavlja svoje sile v Iraku ...

... Drnošek vrača udarec Civilni inciativi - Stop Communism Mafia ...

... V Republiki srbski umorili člana Helsinškega odbora Duška Kondorja ...

... Konference o kasetnih bombah se ZDA, Rusija, Izrael in Kitajska sploh niso udeležile ...

Slovenija se je odločila prepoloviti svoje sile v Iraku. Tako bosta po rotaciji slovenskega kontingenta v bazi Al Rustamija ostala le še dva vojaka. Vlada je oktobra lani sicer sprejela sklep o nadaljevanju sodelovanja Slovenske vojske pri usposabljanju iraških vojakov, vendar se je zmanjševanje osebja začelo, da bi prenesli naloge na pripadnike iraških varnostnih sil.

Urad predsednika republike Janeza Drnovška je na okrožno državno tožilstvo v Ljubljani zoper “Civilno iniciativo – Stop Communism Mafia” podal prijavo suma storitve kaznivega dejanja sramotitve predsednika. To je odgovor predsednika na četrtkovo anonimno kazensko ovadbo, ki Drnovška bremeni suma treh kaznivih dejanj.

Kaznivo dejanje umora se je zgodilo v kraju Bijeljina v Republiki srbski. Neznanci so namreč v njegovem stanovanju umorili člana Helsinškega odbora Duška Kondorja. Kondor, ki so mu že dve leti grozili, je bil profesor na tamkajšnji srednji šoli. V napadu je bila ranjena tudi njegova hčerka, ki je že zunaj smrtne nevarnosti.

V konstantni smrtni nevarnosti so že štiri desetletja Palestinci pod izraelsko okupacijo. Nedavno poročilo Združenih narodov o stanju človekovih pravic na območju Gaze in Zahodnega brega primerja izraelsko okupacijo z apartheidom. Posebni odposlanec ZN za človekove pravice John Dugard je opozoril, da kolonializem, apartheid in tuja okupacija zanikajo človekove pravice.

O človekovi pravici ne umreti zaradi kasetnih bomb je bilo govora na mednarodni konferenci o kasetnih bombah v Oslu, kjer je šestinštirideset držav podpisalo deklaracijo, s katero so se zavezale, da bodo do leta 2008 prepovedali uporabo, izdelavo, promet in kopičenje kasetnih bomb. Podpis so zavrnile Poljska, Japonska in Romunija. ZDA, Izrael, Kitajska in Rusija pa se konference sploh niso udeležile. Kasetne bombe pridno uporablja tudi NATO pakt.


Komentarji
komentiraj >>