Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Zaščitniški KROFF! (2800 bralcev)
Četrtek, 8. 3. 2007
Boris V.Bo kmalu boljše?


... Ministrstvo za šolstvo in šport je mnenja, da State Department ne razume pravilno situacije Romov v Sloveniji ...

... Generalni sekretar NATO pakta v Beogradu ...

... Švedska vlada bi rada nadzorovala vso komunikacijo iz in v tujino ...

... V Italiji se situacija slovenske manjšine poooočasi izboljšuje ...
Poročilo State Departmenta je okrcalo stanje človekovih pravic v Sloveniji tudi kar se tiče Romov. Ministrstvo za šolstvo in šport se je na to diplomatsko odzvalo in dejalo, da sicer ceni napore ameriškega zunanjega ministrstva za zagotavljanje človekovih pravic, vendar da Američani romsko situacijo napačno razumevajo, saj se sklicujejo na Amnesty International in tako poročilo ne zajema strategije za uspešnejše vključevanje Romov v sistem vzgoje in izobraževanja.

Vzgajat srbsko oblast pa je v Beograd prišel generalni sekretar NATO pakta Jaap de Hoop Scheffer. Izrazil je upanje, da bo nova srbska vlada zagotovila pogoje za polno sodelovanje z NATO-m. Srbski predsednik Boris Tadić pa je izrazil pričakovanje, da bo NATO zagotovil polno varnost za srbsko prebivalstvo na Kosovu. Srbija skuša kljub bombardiranju izpred osmih let postati članica NATO pakta.

Švedska vlada je predstavila načrt, po katerem bi švedska obveščevalna služba lahko brez sodnega naloga nadzorovala elektronsko pošto in telefonske klice iz in v tujino. Omeniti je treba, da lahko tudi elektronska pošta med kolegi v isti pisarni poteka preko tujega strežnika, med kritiki pa je tudi švedska varnostna policija.

Situacija slovenske manjšine v Italiji počasi napreduje. Včeraj se je dokončno popolnil paritetni odbor, ki je neke vrste pogoj za izvajanje zaščitnega zakona. Kaj paritetni odbor sploh je, nam je povedal novopečeni član, Bojan Brezigar, sicer odgovorni urednik Primorskega dnevnika, časopisa zamejskih Slovencev:

//////////////////////////////////////////////


Komentarji
komentiraj >>