Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Na osiromašen uran imun OFF Program! (3354 bralcev)
Petek, 23. 3. 2007
Boris V.



Ne migat z ritko!


… Združene države zanikajo, da je Veljko Kadijević pri njih …

… Demokrati bi se radi povlekli iz Iraka …

… Številni italijanski vojaki na zdravljenju zaradi zastrupitve z uranom …

… Novo premirje v Mogadišu med etiopsko vojsko in domačimi uporniki …

… Premirje zopet med Fatahom in Hamasom …
OFF NAPOVEDNIK

Filipini naj bi bili znani po strpnosti do istospolno usmerjenih, kar definitivno ne velja za tamkajšnji represivni aparat, torej policijo. Filipinska policija je svoje policiste, ki so homoseksualci, opozorila, da med delom ne smejo migati z boki ali na kakšen drug način izkazovati svojo spolno usmerjenost. Višji policijski inšpektor Samuel Pagdilao je neposlušnim policajem zagrozil z odpustitvijo in v isti sapi zatrdil, da ne gre za diskriminacijo, saj naj bi policija nadzirala le vedenje zaposlenih, ne pa tudi njihovo spolno usmerjenost.

Tudi če ne bi šlo za diskriminacijo, pa gre v vsakem primeru za skrajno ignoranco in še en dokaz, da ima želja po kontroli skupaj z legalnostjo le-te skrajno neprijetne posledice za mnoge. Kako si višji inšpektor predstavlja policista, ki teče za nepridipravom, ne da bi migal z boki, pa ni znano. Ta lažna nepristranskost je prisotna tako na Filipinih kot pri nas, ki homoseksualnosti ni sposobna sprejeti in se mnogi tako imenovani razumneži še naprej blamirajo z izjavami tipa: »Saj homoseksualci so tudi ljudje«. Oni že, ti samooklicani strpneži malo manj.

Berete v policijsko strpnost dvomeč OFF PROGRAM Radia Študent!

OFF PROGRAM

Hrvaška je objavila mednarodno tiralico za nekdanjega poveljnika in upokojenega generala nekdanje JLA Veljka Kadijevića. Špekulira se, da živi Kadijević na Floridi v Združenih državah, vendar je State Department potrdil, da njegovega imena ni na seznamu oseb, ki so legalno prišle v Združene države. Vseeno se govori, da naj bi Kadijević celo delal za Pentagon kot svetovalec koalicijskih sil v Iraku, v zameno pa naj bi dobil imuniteto pred morebitnim preganjanjem haaškega sodišča. Hrvaška sumi zdaj dvainosemdeset-letnega Kadijevića zaradi vojnih zločinov nad civilnim prebivalstvom v Vukovarju leta enaindevetdeset, ko je bil Kadijević še obrambni minister SFRJ.

Tudi če Kadijević dela za okupatorje Iraka, bo morda moral prenehati z delom, saj si demokrati želijo umika ameriške vojske iz Iraka. Senatni odbor za razdeljevanje proračunskih sredstev je potrdil predlog zakona o izrednem financiranju vojn v Iraku in Afganistanu, ki določa tudi rok za umik bojnih enot iz Iraka do konca marca naslednje leto. O podobnem predlogu se je razprava začela v predstavniškem domu, Bela hiša pa seveda že grozi z vetom, ki pa lahko hkrati ogrozi tudi financiranje vojnih pohodov. Demokrati so mnenja, da so na lanskih volitvah dobili mandat za takojšen konec vojne, zanimivo pa je, da želijo iz Iraka umakniti aktivne vojake, ostali pa naj bi tam ostali in se kao borili proti teroristom in ohranjali mir.

Na tak imenovanih mirovnih misijah na Balkanu so se znašli tudi mnogi italijanski vojaki, mnogi od njih pa so po povratku v domovino zboleli za rakom in umrli. Natančneje, umrlo jih je petinštirideset, zbolelo pa že petsto petnajst. Razlog je seveda stik z osiromašenim uranom. Zaradi zastrupitve s to snovjo so morali številnim italijanskim vojakom operirati ščitnico. Osiromašen uran je namreč v svojih bombnih napadih na srbske položaje uporabil NATO, kasneje je isto orožje uporabil tudi ob bombardiranju Jugoslavije. Več o tem nam je povedala Nicol Coritore, novinarka elektronskega časopisa »Osservatorio sui Balcani«, ki se dalj časa ukvarja s to problematiko:

//////////////////////////////////////////////

Po oblikovanju palestinske vlade narodne enotnosti, ki naj bi končala boje med gibanji Fatah in Hamas, so se spopadi zopet vneli in spet se je podpisalo novo premirje. Med četrtkovim nasiljem je umrl nek moški, kasneje isti dan pa še dveletni otrok. Očitno je napetosti in medsebojnega nezaupanja med Palestinci dovolj, tako da Izraelcev kot sovražnika niti ne potrebujejo. Zahod od Palestincev še vedno pričakuje priznanje Izraela, odpoved nasilju in spoštovanje vseh prejšnjih dogovorov in obveznosti. Oh, ko bi le isto veljalo tudi za Izrael.

Po dveh dneh hudih spopadov je doseženo, sicer neformalno, premirje tudi med domačimi uporniki in etiopsko vojsko v Mogadišu, prestolnici Somalije. V novih spopadih je umrlo več kot dvajset ljudi. Kot se za vsako premirje spodobi, se tudi za tega govori, da je bilo že prekršeno. Na jugu mesta naj bi se slišale eksplozije, etiopski tanki pa naj bi streljali na stavbe, v katerih naj bi bili islamski uporniki. Etiopske sile se postopoma umikajo silam Afriške unije, ki so prišle v Mogadiš, da bi stabilizirale mesto.

Iransko jedrsko vprašanje pa je stabilno v svoji nestabilnosti. Pet stalnih članic Varnostnega sveta in Nemčija so v osnutek resolucije o Iranu vnesle nekaj sprememb, sedaj pa je pripravljena za glasovanje, ki bo predvidoma v soboto. V predlogu od Irana zopet zahtevajo ustavitev bogatenja urana, mu prepovedujejo prodajo orožja, poleg tega pa pozivajo k trgovinskim sankcijam. Za nameček so razširili tudi listo oseb in podjetij, proti katerim uvajajo finančne sankcije in omejitev potovanj. Kolobocija se nadaljuje.


Komentarji
komentiraj >>