Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Protimorski KROFF! (2906 bralcev)
Petek, 23. 3. 2007
Boris V.



Jebi ga, ujel so vas!


... Iranska ladja zajela 15 britanskih mornarjev ...

... Rusija toži zaradi ameriškega protiraketnega ščita ...

... V Sloveniji spet govora o orožju ...

... Janša spet čez Drnija ...

... Predstavnik mednarodne skupnosti v BiH suspendiral novo vlado Federacije BiH ...

Iranska ladja je v Perzijskem zalivu zajela petnajst pripadnikov britanske mornarice. Ti so opravljali reden pregled neke trgovske ladje na meji z Iranom, kar naj bi jim dovoljevale resolucije Združenih narodov. Seveda so trditve Londona in Teherana različne. Britanci trdijo, da so pluli po iraških vodah in da so iranske bojne ladje obkolile dve britanski in jih prisilile, da sta zapluli v iranske vode, Iranci pa trdijo, da sta ladji tam pluli že pred posredovanjem.

Nasprotujoče trditve imata tudi Rusija in Združene države. Ruski zunanji minister Sergej Lavrov meni, da ameriški načrti za namestitev delov protiraketnega ščita na Poljskem in Češkem ogrožata Rusijo. Združene države odgovarjajo, da bo protiraketni ščit namenjen zgolj obrambi pred morebitnim napadom Irana. Poljaki in Čehi pa samo pridno kimajo.

O orožju naj bi bilo govora tudi v Sloveniji. Koalicijski poslanci so zahtevali ustanovitev posebne komisije, ki naj bi preiskovala orožarske posle v času od leta 1994 do 2007. Opozicija vidi to kot protiudarec zaradi nujne seje o nakupu oklepnikov patria, minister za obrambo Erjavec pa se s tem seveda ne strinja. Pred tem je bila vložena tudi pobuda, da se preišče trgovino z orožjem med leti '91 in '93.

Za Janšo bi bilo vsekakor zelo neugodno, če bi se trgovina z orožjem res preiskala, zaenkrat pa se predsednik vlade raje ukvarja s predsednikom države. Janša pravi, da so se pri nekaterih slovenskih politikih pojavile solistične poteze, ki niso povezane z uradnim stališčem Slovenije. Pri tem misli seveda na Drnija. Janša je še potožil, da mora biti v času pred predsedovanjem EU, Slovenija še posebej pazljiva.

Pazljiv je tudi visoki predstavnik mednarodne skupnosti v Bosni in Hercegovini Christian Schwarz-Schilling, ki je suspendiral v čertek imenovano vlado Federacije BiH. Nova vlada je bila namreč imenovana, še preden je njegov urad pazljivo preveril vse imenovane ministre. Zdaj bo njegov urad vse kandidate preveril in morda dal zeleno luč za novo vlado že prihodnji teden.


Komentarji
komentiraj >>