Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Osamljen KROFF! (3033 bralcev)
Petek, 30. 3. 2007
Boris V.Ni bivanja, ni množičnih prireditev!

... London si želi večje osamitve Irana ...

... V Pakistanu spopadi med Al Kajdo in domačini ...

... Sprejet krovni zakon o romski skupnosti ...

... Slavko Gaber izstopil iz poslanske skupine LDS ...

... Rogovci sprejeli Jankovićeva pravila ...
Iran še vedno zadržuje zajete britanske vojake, britanski premier Tony Blair pa je izjavil, da si London zaradi tega želi vedno večje osamitve Irana. Iranska vlada je britanskemu veleposlaništvu v Teheranu poslala noto, v kateri želi, da bi London zagotovil, da se kršitve iranskih ozemeljskih voda ne bodo nadaljevale. Britanska zunanja ministrica Margaret Beckett pa je že dejala, da ta nota ne pomaga pri reševanju krize.

Kriza ni tuja niti Pakistanu. Pakistanski notranji minister Aftab Šerpao je povedal, da je v spopadih med pripadniki pakistanskih plemen in pripadniki Al Kajde v pakistanskem Vaziristanu v bližini meje z Afganistanom umrlo šestinpetdeset ljudi. Šerpao pravi, da je med mrtvimi petinštirideset Uzbekistancev in sedem članov lokalnih plemen.

Svet Združenih narodov za človekove pravice je sprejel skupno resolucijo evropskih in afriških držav. V njej je izrazil zaskrbljenost zaradi situacije v Darfurju. Poleg tega se je zavezal, da bo še naprej natančno preiskoval kršitve človekovih pravic v pokrajini. Odgovornosti za zločine pa vseeno ni pripisal sudanski vladi.

Bo pa odgovornost za položaj Romov moral prevzeti slovenski parlament. Sprejel je namreč krovni zakon o romski skupnosti, ki predvsem določa posebne pravice do organiziranosti Romov na državni in lokalni ravni ter financiranje. Romska skupnost je s tem zakonom dobila pravno-formalni status. Ni priznana kot klasična narodna manjšina, temveč le kot posebna skupnost.

Posebna skupnost pa postaja tudi poslanska skupina Liberalne demokracije. Posebna namreč zaradi kontinuiranega osipa njenih pripadnikov. Iz njenih vrst je izstopil tudi Slavko Gaber, ki namerava delovati kot samostojni poslanec, ohraniti pa želi tudi svoje mesto v delovnih telesih. Poslanska skupina LDS se je tako skrčila na enajst poslancev.

Končala se je izredna skupščina začasnih uporabnikov in uporabnic ROG-a, ki je bila sklicana po dopoldanskem sestanku z županom Jankovićem. Župan je postavil svoja pravila, ki so jih začasni uporabniki po debati sprejeli. Tako odslej v prostorih ROG-a ni mogoče bivanje, vendar naj bi bile možne tudi občasne nočitve. Po novem pa se tam ne smejo prirejati niti množične prireditve. Upamo, da uporabniki in uporabnice ne računajo preveč na ferplej aktualne mestne oblasti.


Komentarji
komentiraj >>