Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Anti-pomilostitveni KROFF! (3079 bralcev)
Sreda, 4. 4. 2007
Boris V.Pomiloščeni!


... Britanski ujetniki v Iranu pomiloščeni ...

... Veliki brat v Britaniji že govori ...

... V Italiji prišlo do dogovora o reformi volilnega sistema ...

... Ustavno sodišče skoraj v celoti zavrnilo zahtevo SD in LDS ...

... Sindikalisti protestno zapustili pogajanja z vlado ...
Očitno je prišlo do razpleta situacije glede v Iranu pridržanih britanskih mornarjev. Iranski predsednik Ahmadinedžad je sporočil, da so ujete britanske vojake pomilostili in jih bodo izpustili kot darilo britanskemu ljudstvu. Obenem je dejal, da vztrajajo pri svojih pravicah in ne bodo trpeli vdorov v iranske ozemeljske vode. Iranski vojaki, ki so Britance ujeli, pa so dobili odlikovanja.

Britance bodo na otoku lovile domače kamere, ki bodo tudi govorile. Oblasti so napovedale, da bodo v okoli dvajsetih mestih namestili govoreče nadzorne kamere. Preko njih bodo lahko uslužbenci lokalnih uprav iz kontrolnih sob ošteli kršitelje. Britanski notranji minister je že zanikal, da to pomeni uvajanje policijske države ali še večji pritisk »Velikega brata«. Kje pa!

Ukrajinski premier Viktor Janukovič je znova zavrnil ukaz svojega soimenjaka, ukrajinskega predsednika, Viktorja Juščenka, da razpusti parlament. Dejal je, da bo počakal na razsodbo ustavnega sodišča o legalnosti takega ukaza. Skupina poslancev iz Janukovičeve stranke so zahtevali srečanje s Juščenkom, ta pa je cinično odvrnil, da tega ne morejo, saj niso več člani parlamenta.

V Italiji pa se lahko nadejajo preureditve parlamenta in zmanjšanja števila poslancev. Stranke vladajoče koalicije Romana Prodija so namreč podpisale dogovor o reformi volilnega sistema, ki naj bi zagotavljal pluralizem in politično stabilnost, kar zveni precej slovensko. Predlog so v opoziciji že pozdravili.

Ustavno sodišče je skoraj v celoti zavrnilo zahtevo Socialnih demokratov in Liberalne demokracije glede »Zakona o nezdružljivosti opravljanja javne funkcije s pridobitno dejavnostjo«. Ustavno sodišče je za neskladna z ustavo označilo le tri določila. S tem zakonom je zamenjan »Zakon o preprečevanju korupcije«, Drago Kos pa meni, da bi morali sprejeti popolnoma nov zakon o preprečevanju korupcije, če bi želeli res kaj spremeniti.

Predstavniki šestih sindikatov iz Konfederacije sindikatov javnega sektorja so protestno zapustili pogajanja za sklenitev kolektivne pogodbe za javni sektor. Vlada naj bi ponovno skušala preslišati njihova stališča. V Konfederaciji sindikatov javnega sektorja si želijo biti enakovredni s pogajalskimi skupinami drugih sindikatov.


Komentarji
komentiraj >>