Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Praznujoči KROFF! (1218 bralcev)
Ponedeljek, 9. 4. 2007
Boris V.Ne bo pustila orožja...še

... Japonska posodila miljone Iraku ...

... ZDA dvomijo v to, da bo Severna Koreja spoštovala dogovor ...

... Iran praznuje svoj jedrski napredek ...

... ETA ne bo še pustila orožja ...

Iraški premier Nuri al Maliki je na obisku na Japonskem, kjer se je sestal z japonskim kolegom Šinzom Abejem. Japonska se je »izprsila« in Iraku posodila osemstopetdeset miljonov zelencev v obliki nizkoobrestnega posojila. Namenjeno bo obnovi iraške naftne infrastrukture. Al Maliki se je pred tem sestal še s cesarjem Akihitom in obrambnim ministrom Fumiom Kjumo. Iraški premier je trdil, da sta država in narod enotna v prizadevanjih za obnovo. Resnica se s tem ne strinja.

Cristopher Hill, glavni ameriški pogajalec na šeststranskih pogovorih o severnokorejskem jedrskem vprašanju, je izrazil negotovost glede tega, ali bo Severna Koreja ustavila jedrski reaktor v Yongbyonu v roku. Prav tako mora omogočiti vrnitev jedrskih inšpektorjev. Da bi to storila, pa mora biti odzmrznjenih njenih petindvajset miljonov dolarjev v banki v Macau.

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad je ponosno oznanil, da je Iran zmožen proizvajati jedrsko gorivo na industrijski ravni. Ahmadinedžad je opozoril, da je Iran miroljuben, vendar se to lahko spremeni, če bodo svetovne sile še naprej neupravičeno pritiskale nanj. Pred letom dni je Iranu prvič uspelo obogatiti uran do stopnje, ko je uporaben za pridobivanje jedrske energije, ta dan pa so zato razglasili za državni praznik. Slava uranu.

V Španiji pa ETA še naprej dviga prah s svojimi grožnjami. Izrazila je zavezanost k miru, vendar je hkrati opozorila, da še ne bo opustila oboroženega boja za neodvisnost Baskije, saj da zanj še vedno obstajajo razlogi. Sporočila je, da je scenarij brez nasilja mogoč, če bo socialistična vlada prenehala z napadi na Baskijo. ETA pravi, da še vedno stoji za premirjem iz marca lani, čeprav ga je sama prekinila z decembrskim bombnim napadom na madridsko letališče, v katerem sta umrli dve osebi.


Komentarji
komentiraj >>