Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF brez rešitev! (2864 bralcev)
Petek, 13. 4. 2007
Boris V.Ateriramo!


... Oxfam poziva unijo naj nadaljuje s pomočjo palestinski vladi ...

... Sarkozy naj bi se približeval Le Penu ...

... V Avstriji orožarska afera ...

... Še vedno brez rešitve za Strojanove ...

Ateriramo!


... Oxfam poziva unijo naj nadaljuje s pomočjo palestinski vladi ...

... Sarkozy naj bi se približeval Le Penu ...

... V Avstriji orožarska afera ...

... Še vedno brez rešitve za Strojanove ...


Ko je Hamas marca lani zmagal na palestinskih volitvah, je Evropska unija prekinila s finančno pomočjo palestinski vladi. Nevladna človekoljubna organizacija Oxfam pa je danes unijo pozvala, naj to pomoč ponovno vzpostavi, saj se je od prekinitve pomoči kar osemdesetim odstotkom palestinskih družin poslabšal gmotni položaj. Predstavnik Oxfama Jeremy Hobbs je poudaril, da je nadaljevanje pomoči nujen korak, da se prepreči trpljenje civilnega prebivalstva.

Civilno prebivalstvo trpi, vsaj desničarske izpade, tudi v Franciji. Kandidata za predsednika Nicolasa Sarkozyja kritizirajo, da skuša svoja stališča v bitki za francoski prestol približati skrajnemu desničarju Jean-Marie Le Penu. Ta pa naj bi svojo retoriko omilil in se izogibal rasističnim in ksenofobičnim izjavam. Vse za glasove volivcev.

Kot pri nas, so afere povezane z orožjem doma tudi v Avstriji. V tamkajšnji aferi o nakupu bojnih letal »eurofighter« se še naprej ugiba o podkupninah. Svobodnjaška stranka, ki je imela v času nakupa tako obrambnega kot finančnega ministra, naj bi prejemala velike vsote denarja s strani evropskega orožarskega koncerna EADS. Vsi vpleteni seveda zanikajo nepravilnosti, sicer pa to vrsto odgovora dobro poznamo tudi iz domačih političnih krogov.

Domači politiki, predvsem tisti na oblasti, si vedno želijo izpasti humanitarni. Tako si vlada baje še vedno močno prizadeva, da bi našla trajno bivanjsko rešitev za družino Strojan. Sestala sta se predsednik vladne komisije za zaščito romske etnične skupnosti Podobnik in direktor vladnega urada za narodnosti, kaj pa ti sestanki pomenijo, nam je povedal pravni zastopnik Strojanovih, Aleksander Čeferin:

////////////////////////////////////////////////


Komentarji
komentiraj >>