Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Nedelja, 22. 4. ´07 ob 19.00 (ponovitev 29. 4. ´07 ob 10.00) ERKAN OGUR/ ILKIN DENIZ/ TURGUT ALP BEKOGLU: Telvin (Kalan, 2007) (2451 bralcev)
Nedelja, 22. 4. 2007
zoranpErkan Ogur/ Ilkin Deniz/ Turgut Alp Bekoglu: Telvin

Brenkač Erkan Ogur že dolgo ni več samo turški glasbeni eksot. Uvršča se namreč v tisto ne več tako maloštevilno skupino turških glasbenikov, ki so se na mednarodni ravni že zdavnaj uspešno vključili v ustvarjanje sodobne planetarne glasbene pokrajine. Do tega položaja je prehodil dolgo in pestro pot, nanjo pa je stopil relativno pozno, a zato toliko bolj zrelo – ob nespornih izvajalskih kvalitetah in s prepoznavno ustvarjalno inovativnostjo. Napoved njegovega prihoda v Ljubljano je bil dovolj močan motiv, da smo se temeljiteje poukvarjali z njegovim dosedanjim delom. Predstavitev tega njegovega – kot kažejo zadnja preverjanja – predzadnjega, čeprav skoraj hkrati s tistim, ki ima naslov »The Istanbul Connection«, izdanega dvojnega albuma »Telvin« bi se sicer zdela smotrnejša pred koncertom. A se zdaj v kontekstu, nastalem po koncertnem srečanju z enim segmentom njegovega dela, kaže kot dragoceno dopolnjujoča.


Komentarji
komentiraj >>