Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
OFF Svetovne banke! (3680 bralcev)
Ponedeljek, 30. 4. 2007
Boris V.Jao, mogoče ne bi smel kršit etičnih načel...


... V Bangkoku večdnevna konferenca o klimatskih spremembah ...

... Predsednik Svetovne banke Wolfowitz pred preiskovalno komisijo ...

... Izrael toži, da ima Sirija podzemni kompleks za izdelovanje raket ...

... spet streljanje v ZDA ...

OFF NAPOVEDNIK

Ukrajinec Grigorij Nestor pooseblja krščansko vzgojo. Človek niti ne bi bil tako zanimiv, če ne bi doživel 116 let. Sam je prepričan, da je doživel spoštljivo starost, ne zaradi zdrave prehrane, nič alkohola ali česa podobnega, temveč zaradi spolne abstinence. Nestor pravi, da krščanski nauk prepoveduje spolnost pred poroko, sam pa ni imel nikoli žene. Prav tako je mnenja, da samci živijo dlje, saj se zakonski pari stalno prepirajo, kar načenja njihovo zdravje. Zatrjuje, da ga nikoli niti zamikalo ni, da bi preizkusil, kot temu pravi, posteljne radosti.

Njegovo življenje sestoji iz še ene modrosti. Trdno se drži načela: ostani neveden. Pravi, da ljudje, ki se preveč ženejo, kmalu doživijo bridki konec. Pravi, da, če ne veš veliko, te nobena stvar ne gane. Tako je Ukrajincu Grigoriju Nestorju uspelo povzeti dva postulata krščanske vzgoje. Ne se radostiti in bodi neveden. Vsem, ki se želite danes odpraviti v knjižnico ali kakšen podoben antikristovski kraj, raje dvakrat premislite, če želite doživeti življenjsko dobo, ko se boste lahko upokojili.

Berete dolgoživeči OFF Program Radia Študent!

OFF PROGRAM

V Washingtonu bodo na vrhu Evropske unije in Združenih držav zagotovo klepetali o krepitvi transatlantskih ekonomskih odnosov, manj siguren je pogovor o boju proti podnebnim spremembam. V nemškem predsedstvu Evropske unije so glede na stališča Združenih držav zadovoljni že s samo razpravo o tem. Teme pogovorov bodo tudi aktualna zunanjepolitična vprašanja, predvsem odnosi z Rusijo in Iranom. Če ne bodo dosegli ničesar na področju varstva okolja, pa nameravajo oblikovati transatlantski ekonomski svet, ki bi služil odpravljanju regulacijskih ovir med obema silama.

Bodo pa o podnebnih spremembah govorili v Bangkoku, kjer so se na večdnevni konferenci Mednarodne skupine Združenih narodov zbrali vodilni svetovni klimatologi. Predvidoma do konca tedna bodo oblikovali že tretje poročilo o posledicah segrevanja ozračja. Prejšnji dve poročili opozarjata, da se Zemlja že segreva in da je za to skoraj zagotovo kriv človek. Tretje poročilo se bo ukvarjalo bolj s tem, kako zmanjšati izpuste toplogrednih plinov in preprečiti podnebne katastrofe brez resnejših vplivov na svetovno gospodarstvo. Osnutek poročila vsebuje ugotovitev, da svetovni voditelji nimajo več veliko časa. Naj vsebuje še to, da je veliki večini enostavno vseeno za takšna poročila.

Nekakšno poročilo bo morala sprejeti tudi preiskovalna komisije Svetovne banke. Z njo se bo namreč soočil predsednik te ustanove Paul Wolfowitz, saj se mora zagovarjati zaradi neupravičenega zvišanja plače svoji bejbi Shahi Riza. Poleg tega bo moral pojasniti še njegovo zaposlovanje nekdanjih pomočnikov iz Bele hiše na pomembna in dobro plačana delovna mesta v njegovi ožji ekipi. Wolfowitz je bil namreč namestnik ameriškega obrambnega ministra in znan kot močan zagovornik napada na Irak. Komisija je že ugotovila, da je Wolfowitz kršil etična načela, vendar odstopa zaenkrat še ni predlagala. Klicali smo na Svetovno banko, natančneje na »fraud and corruption hotline«, da se pozanimamo glede preiskovalne komisije, namesto tega pa smo informacije dajali mi:

////////////////////////////////////////////////

Po intenzivnem iskanju informacij, nismo dobili nobene informacije.

Izrael je potožil, da je Sirija zgradila podzemni kompleks za izdelovanje in skladiščenje balističnih raket, s katerimi bi lahko napadla Izrael. Kompleks naj bi sestavljalo trideset betonskih bunkerjev, proizvodnih obratov in poveljniških mest. V kompleksu naj bi hranili večinoma rakete tipa scud, ki bi lahko dosegle katerikoli del Izraela. Rakete zemlja-zemlja naj bi Sirija kopičila zaradi omejene moči zračnih sil. Take ocene ogroženosti Izraela so že preverjena taktika, ki vnaprej opravičuje agresijo s strani Izraela, predvsem do Palestincev, ki takšnega orožja sploh nimajo.

Novica, povezana z orožjem, prihaja iz Združenih držav, odkoder zopet poročajo o streljanju. V nakupovalnem središču v ameriški zvezni državi Missouri so v streljanju umrli trije ljudje, od teh dva nakupovalca in napadalec. Preden je neznani napadalec začel harati po »šoping centru«, je ubil še starejšo žensko v Kansas City-ju in ji za nameček ukradel avtomobil, ranil pa je še policista. Zadnji incident je še en dokaz, da imajo šolska in nakupovalna središča v ZDA več skupnega kot zgleda na prvi pogled.

V afriški državi Mali bodo objavili rezultate nedeljskih predsedniških volitev. Dosedanji predsednik Amadou Toumani Toure je bil seveda glavni favorit za predsedniško mesto, če zmaga, pa bo to njegov drugi in zadnji petletni mandat. Opozicijski kandidati se pritožujejo, da so podporniki predsednika uporabljali državna sredstva za financiranje njegove kampanje. Popularnost predsednika Toureja izhaja iz njegove vloge pri končanju vojaške diktature z državnim udarom pred šestnajstimi leti. O incidentih ni poročil.

O volitvah je govora tudi v Ukrajini. Tamkajšnji parlament je za deveti december določil datum hkratnih parlamentarnih in predsedniških volitev. Ukrajinski predsednik Viktor Juščenko je pred dnevi parlamentarne volitve sicer že sklical za 24. junij. Tako je kriza v državi še poglobljena. Prozahodni poslanci, privrženci Juščenka, od njegove razpustitve parlamenta drugega aprila bojkotirajo zasedanja parlamenta. Parlament, v katerem ima večino predsednik vlade Janukovič, zadržuje finančna sredstva, potrebna za pripravo predčasnih volitev. Še vedno se čaka na odločbo ustavnega sodišča o ustavnosti razpustitve parlamenta.

Za konec še pretresljiva domača novica. Zdravstveni inšpektorat opozarja na neustreznost kuhalnice nemškega proizvajalca Fackelmanna. Kuhalnica vsebuje presežene migracije formaldefida, zato je bil vzorec ocenjen kot neskladen s predpisi. Da boste sigurni, če imate tudi sami strupeno kuhalnico, preverite njeno EAN kodo. Ta je: 4-0-0-8-0-3-3-4-0-0-2-0-6.


Komentarji
komentiraj >>