Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF brez genov! (3122 bralcev)
Ponedeljek, 30. 4. 2007
Boris V.Too good to be true!

... France Cukjati nekaj o prazniku dela ...

... Izrael spet obsodil jedrskega znanstvenika ...

... V Angliji obsodili pet ljudi zaradi načrtovanja bombnih napadov ...

... Greenpeace odkril prepovedano koruzo v pošiljki iz ZDA ...

Too good to be true!

Predsednik državnega zbora France Cukjati si je vzel pravico spregovoriti o prazniku dela. V svoji poslanici ob prvem maju pravi, da se izgradnja pravične in solidarne družbe nadaljuje tudi po vstopu v Evropsko unijo. Cukjati si baje želi, citiramo, da bi se zavest o medsebojni soodvisnosti delavcev in delodajalcev hitreje uveljavljala in bi hitreje vzpostavljali partnerski odnos med vsemi, ki z delom ali vodenjem dela ustvarjajo pogoje za lepše življenje. Res lepa misel.

Izraelsko sodišče je ponovno obsodilo jedrskega znanstvenika Mordehaija Vanunuja. Tokrat zaradi kršenja prepovedi odhoda iz Izraela in navezovanja stikov z novinarji po izpustitvi iz zapora leta 2004. Vanunu je bil leta 1986 obsojen na osemnajst let zapora zaradi izdaje izraelskih jedrskih skrivnosti, ki jih dobro pozna, saj je bil zaposlen v jedrski centrali Dimona. Izrael kategorično zavrača kakršenkoli mednarodni nadzor te centrale.

Obsojajo tudi Angleži. V Londonu so namreč na dosmrtno ječo obsodili pet ljudi, ki naj bi načrtovali bombne napade na cilje v angleški prestolnici. Peterico so obsodili zaradi načrtovanja napadov, ki naj bi ogrožali življenja. Eden od obsojencev je Omar Khyam, ki naj bi bil povezan z domnevnim vodjo julijskih napadov leta 2005 v Londonu, Mohamedom Khanom. Obsojence so prijeli že leta 2004, ko so v nekem londonskem skladišču našli več kot pol tone kemičnih snovi.

Nekaj drugega pa je našla okoljevarstvena organizacija »Greenpeace«. V pristanišču na Nizozemskem je v pošiljki koruze namenjeni iz ZDA v Evropo odkrila prepovedano vrsto gensko spremenjene koruze. V Bruslju pravijo, da je naloga nizozemskih oblasti, da omenjeno koruzo vrnejo v Združene države, če navedbe Greenpeace-a držijo.


Komentarji
komentiraj >>