Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Sreda, 9. 5. ´07 ob 24.00; RAZLIČNI IZVAJALCI: Live 8 at Eden: Africa Calling (Realworld Records, 2006) (2912 bralcev)
Sreda, 9. 5. 2007
zoranpLive 8 at Eden: Africa Calling

V soboto, 2. julija 2005 se je naokoli po svetu skoraj sočasno dogodilo deset koncertov, ki so bili del projekta s skupnim naslovom »Live 8«. Z njimi so podprli širšo humanitarno kampanjo »Pošljimo revščino v zgodovino«. Eden izmed teh koncertov je bil »Africa Calling«. Izpeljali so ga na zanimivem prizorišču, ki se mu reče The Eden Project. Ta leži blizu kraja St. Austell, skoraj na samem koncu – rtu Cornwalla ter je v resnici mnogo več in še marsikaj drugega kot samo glasbeno prizorišče, pa čeprav se na tamkajšnjem odru redno dogajajo vrhunski koncerti in ga nekateri glasbeni novinarji razglašajo za sploh najlepše prizorišče rock in sorodnih dogodkov v Angliji. Za njegovo izvedbo in organizacijo je stal WOMAD, pravzaprav pa Peter Gabriel in Youssou N'dour, ki sta nanj povabila 25 v glavnem afriških izvajalcev. Med njimi so bili zelo znani, pa tudi nekateri, ki jih bomo celo mi na teh radijskih valovih s pomočjo posnetkov s tega dogodka predstavili prvič. (več!) ...
Album, ki je izšel lani in se prav tako prodaja v okviru prej omenjenega humanitarnega projekta, seveda ni mogel zaobjeti vsega dogajanja tistega sobotnega popoldneva in noči. Iz vsega obilja gradiva so pri Realworld Records zanj izbrali in obdelali za objavo 18 skladb, posnetih med nastopom 17 izvajalcev oziroma skupin. Youssou N'dour je imel namreč ta privilegij, da začenja in zaključuje tale dokument. Med ostalimi pa boste slišali marsikaj; tudi takšne, ki ste jih lahko že poslušali »v živo« na drugogodbenih koncertih. Med njimi pa se pojavi celo Mariza, edina ne povsem afriška izvajalka v tej zbirki, ki jo boste na Drugi godbi letos šele slišali. Skratka: obljubljamo pester nabor koncertnih utrinkov, ki mu v sredini noči velja prisluhniti tudi zato, ker v marsičem že napoveduje bližnje koncertne dogodke v teh krajih.

pripravil Zoran Pistotnik


Komentarji
komentiraj >>