Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Konjski KROFF! (3065 bralcev)
Četrtek, 10. 5. 2007
Boris V.
...Blair napovedal odstop 27. junija...

...Sarkozy bo prevzel mesto predsednika 16. maja...

...predsednika v Turčiji bo odslej volilo ljudstvo...

...še druga obtožnica zoper Glavaša...

...(taka, bolj glasbena) Rolling Stones zaradi konjev prestavili beograjski koncert na drugo lokacijo...
Britanski premier Tony Blair ima dovolj oblasti. Javnosti je sporočil, da bo z vrha britanske vlade in Laburistične stranke odstopil 27. junija. Njegov odstop je bil dolgo pričakovan, sedaj se pa že išče njegovega naslednika. Ta naj bi bil najverjetneje sedanji finančni minister Gordon Brown. V svojem poslovilnem govoru je tudi branil zavezništvo z ZDA in vojni v Iraku in Afganistanu.

Svojo pot kot predsednik pa šele začenja Sarkozy, ki želi takoj po šestnajstem maju, ko bo prevzel predsedniške dolžnosti oblikovati novo vlado. Zagotavlja pa, da ne bo ponovil napake svojega mentorja Jacquesa Chiraca, ki je v vlado uvrstil samo stranke iz svojega političnega krila. Tako naj bi desničarski Sarkozy k sodelovanju povabil tudi predstavnike sredine in levice.

O predsedniku je govora tudi v Turčiji, kjer je parlament sprejel ustavno dopolnilo, ki izvolitev turškega predsednika jemlje iz rok poslancev in jo prepušča turškemu ljudstvu. Za spremembo ustave se je odločila vladajoča »Stranka za pravičnost in razvoj«, z namenom da bi se v prihodnje preprečile krize, ko je opozicija blokirala izvolitev kandidata njihove stranke.

V krizi je definitivno hrvaški poslanec Branimir Glavaš, proti kateremu je tožilstvo vložilo še drugo obtožnico. Tožilstvo trdi, da kot poveljnik obrambe Osijeka ni preprečil nasilja in ubijanja civilistov, ki so jih zagrešili njegovi podrejeni, pri čemer je tudi sam aktivno sodeloval.

V OFF Programu smo že poročali o konfliktu med Rolling Stonesi, ki so nameravali koncertirati na beograjskem hipodromu in konji, ki tam prebivajo. Protesti konjerejcev in borcev za pravice živali so očitno zalegli, saj so koncert prestavili na drugo lokacijo, da bi konjem prizanesli s hrupom. Koncert se bo tako odvil v enem od mestnih parkov. Bravo, konji!


ODPOVED: S KROFF-om sta vam zobe umazala Anže in Boris.


Komentarji
komentiraj >>