Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
brezplačen kroff brez marmelade (3201 bralcev)
Četrtek, 17. 5. 2007
Boris V.

...Jelko Kacin se je odzval na podpis sporazuma za predsedovanje EU...

...Nasprotovanje med političnimi strankami v Turčiji...

...v Maroku spopadi med policijo in študenti...

...Karadžić in Mladić naj bi bila v Beogradu...

Zankrat še predsednik LDS-a, Jelko Kacin, se je odzval na današnji podpis sporazuma o sodelovanju med predsedovanjem EU z besedami, da je sporazum prazen in v mnogih točkah zavajajoč, tako za domačo, kot za evropsko javnost. Kacin še pravi, da je učinkovit opozicijski nadzor nad delom vlade najboljši prispevek k predsedovanju EU. Kot smo že poročali, edino SNS in LDS sporazuma nista podpisali.

Nasprotovanja med političnimi strankami poznajo tudi v Turčiji. Dve opozicijski sekularni stranki, Republikanska ljudska stranka in Demokratska leva stranka, sta se dogovorili o skupnem nastopu proti Stranki za pravičnost in razvoj premiera Erdogana na prihajajočih predčasnih parlamentarnih volitvah. Obe stranke bi očitno rade izkoristile naraščajoče protivladno vzdušje, ki »hara« po turških mestih.

»Hara« se tudi v Maroku. Po več dneh mirnih protestov je prišlo do spopada med policijo in zahodnosaharskimi študenti, ki so se zbrali ob štiriintrideseti obletnici ustanovitve zahodnosaharskega gibanja za neodvisnost, »Polisario«. Sporno območje je sicer po umiku Španije leta 1975 zavzel Maroko, vse od takrat pa tam potekajo trenja med oblastjo v Rabatu in borci za neodvisnost.

Trenja so še vedno med Beogradom in Haagom. Tiskovna predstavnica haaškega sodišča Olga Kavran je dejala, da se Radovan Karadžić in Ratko Mladić nahajata v srbski prestolnici. Srbska policija je že preiskala območje, kjer naj bi se po podatkih iz Haaga skrival Mladić. V Srbiji naj bi se skrivali tudi nekateri drugi haaški obtoženci, srbski predsednik Boris Tadić pa je že potrdil, da bodo Mladića, če je res v Srbiji, zagotovo aretirali.

ODPOVED: S KROFF-om sta vam zobe umazala Andraž in Boris.

Komentarji
komentiraj >>