Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Brezmadežni OFF Program! (3734 bralcev)
Sreda, 23. 5. 2007
Boris V.Nova Marija?


... Demokrati poraženi v boju za umik čet iz Iraka ...

... Novi ameriški imigracijski zakon preživel prvo preizkušnjo v senatu ...

... V Ankari eksplozija terjala šest življenj ...

... Amnesty International izdal novo neugodno poročilo za Slovenijo ...

OFF NAPOVEDNIK

Neka samica morskega psa v Nebraski je skotila mladiča. Zgodba ne bi bila nič posebnega, če rojstvo mladiča ne bi bilo brezmadežno. Oskrbniki trdijo, da je samica zanosila, ne da bi bila v stiku s kakršnimkoli samcem. Tako se upravičeno sprašujemo, če je na svet prišel novi Mesija, ki bo prav tako trpel in umrl za svojo vrsto. V isti sapi pa dejstvo, da bi bil lahko novi Jezus morski pes, vzbuja strah in nelagodje, saj to lahko pomeni, da si je Vsemogočni za svoje nove podložnike izbral morske pse in tako preskočil njegovega – do sedaj – najboljšega prijatelja, človeka.

Kdaj bo plavutni Jezus začel svoje celibatno romanje in učenje poganskih vrstnikov, ni znano, krožijo pa govorice, da se morska ekvivalenca Rimljanov, beri – orke, s svojim človeškim cesarjem Jacquesom Cousteaujem že pripravljajo na križanje in v ta namen gradijo križ na Jeruzalemu najbližji vodni lokaciji. Tako da vsem vernikom priporočamo, da podprejo vse možne morske organizacije, ki delujejo na Palestinskem območju.

Vi pa berete OFF PROGRAM, ki podpira prizadevanja Jacquesa Cousteauja in njegovih ork.

OFF PROGRAM

V avli Fakultete za družbene vede se je ravnokar pričela javna tribuna na temo napovedanih vladnih visokošolskih reform, ki jo organizira študentska aktivistična skupina Avtonomna tribuna za avtonomijo univerze. Sicer je bilo pestro tudi zadnje tri dni, včeraj pa je policija aktivistom hotela preprečiti dostop do Fakultete za družbene vede, ker so izvedli protestno akcijo na ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo. Več o današnjem dogodku nam bo povedala članica aktivistične skupine in študentka filozofske fakultete, Urška Čočej:

//////////////////////////////////////////////////////////

Predsednica Predstavniškega doma Nancy Pelosi je izjavila, da ne bo glasovala za kompromisen zakon, ki ne bo vseboval datuma umika ameriških vojakov iz Iraka. Tako je med vrsticami priznala poraz v boju z Belo hišo za sprejetje zakona, ki bi predvidel urnik za umik ameriških čet iz Iraka. Tako je Busheva grožnja s ponovnim vetom na zakon obrodila sadove in sprejeti zakon ne bo vseboval urnika umika ali po populistični demagogiji republikancev, datuma poraza v vojni proti terorju.

Medtem pa je predlog novega ameriškega imigracijskega zakona preživel prvo preizkušnjo v Senatu. Novi zakon je bil formuliran prejšnji teden s sporazumom med republikanci in demokrati v Senatu ter Belo hišo. Zakon predvideva tako imenovani program začasnih delavcev, kateremu nasprotujejo tako sindikati kot delodajalci. Prav umik programa začasnih delavcev iz zakona je bil bistvo predlagane spremembe novega zakona, a ni uspel, saj so ga s štiriinšestdesetimi glasovi proti senatorji zavrnili.

V središču Ankare je včeraj med večerno prometno konico eksplodirala bomba, ki je ranila okoli osemdeset ljudi in terjala šest življenj. Neuradne informacije namigujejo, da je bila za eksplozijo odgovorna separatistična Kurdska delavska stranka. Turški premier ni želel komentirati, kdo naj bi stal za eksplozijo, izjavil pa je, da je treba okrepiti prizadevanja za boj proti terorizmu ter znova pozval k formiranju mednarodnega telesa za boj proti le-temu.

Upanje za končanje naraščanja števila žrtev v Libanonu pa je prineslo premirje, ki ga je enostransko objavila palestinska skupina Fatah al Islam. Boji med libanonsko vojsko in Fatah al Islamom v libanonskem Tripoliju in v bližnjem palestinskem begunskem taborišču so do sedaj že terjali oseminšestdeset življenj. Po prekinitvi ognja se je začel množični eksodus beguncev iz taborišča. Večina je z belimi zastavami v rokah bežala v sosednja taborišča in poročala o prepolnih bolnicah ranjencev ter truplih na cestah.

Da bi preprečili trupla na cestah Demokratične republike Kongo, so bili tja poslani pakistanski vojaki Združenih narodov z namenom razorožitve tamkajšnjih milic. Izpostavilo pa se je, da so z njimi trgovali z zlatom ter jim prodajali orožje. Trgovanje je potekalo leta 2005, zato so tja Združeni narodi poslali preiskovalno ekipo, ki pa so ji grozili in njeno preiskavo ovirali. Kasneje so Združeni narodi ugotovitve preiskovalcev pometli pod preprogo, da bi se izognili političnim posledicam.

Kakšne pa bodo politične posledice novega poročila Amnesty International za Slovenijo za leto 2006, bomo še videli. V poročilu piše, da Slovenija ni rešila dveh perečih problemov, in sicer problema izbrisa in romske skupnosti. Več o poročilu je povedal Blaž Kovač iz Amnesty International:

////////////////////////////////////////////////////////////


Komentarji
komentiraj >>