Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Mučilni Kroff (2977 bralcev)
Sreda, 23. 5. 2007
Boris V.Clinton v gatah

...Francija je napovedala pridružitev protestom proti direktorju Mednarodne agencije za jedrsko energijo...

...Rusija se ne bo vrnila k oboroževalni tekmi...

...bivši ujetniki zahtevajo odškodnino od Republike srpske...

...Albanci bojo Clintonu postavili spomenik...

Francija je napovedala pridružitev protestom Združenih držav proti Mohamedu El Baradeju, direktorju Mednarodne agencije za jedrsko energijo. El Baradej je namreč dejal, da bi lahko Iranu dovolili ohranitev nekaterih elementov programa bogatenja urana. Iran bi moral sicer do danes prekiniti bogatenje urana, kar od njega zahteva resolucija 1747 Združenih narodov. Tako so proti Iranu mogoče nove sankcije ZN-a.

Iran sicer trdi, da je miroljuben, podobno pa pravi zase tudi Rusija. Namestnik ruskega premierja Sergej Ivanov je dejal, da vrnitev k oboroževalni tekmi iz časov hladne vojne ne pride v poštev, čeprav je za Ruse očitno, da je ameriški protiraketni ščit uperjen proti Rusiji. Ruse moti, da bo nova ameriška radarska postaja na Češkem nadzirala prostor vse do Urala.


Na sodišče v Banja Luki je bilo poslanih skoraj dva tisoč tožb proti Republiki srbski, v katerih bivši hrvaški in muslimanski ujetniki zahtevajo odškodnine za bivanje v srbskih taboriščih med vojno v Bosni in Hercegovini. Zahtevajo tristo evrov za vsak dan pripora, denar pa bi dobili tisti, ki so bili v taborih telesno mučeni.

Mučenja, vsaj vizualnega, bodo deležni prebivalci Prištine. V mestu že obstaja ulica imenovana po bivšem ameriškem predsedniku Billu Clintonu, poleg ulice pa so Albanci Clintona ovekovečili še z dvanajst metrsko fresko z njegovo podobo. Ko pa bo dokončan še tri metrski kip, bo morda Clinton zaprosil za stalno bivališče v Prištini.


Komentarji
komentiraj >>