Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Batasuna KROFF! (3123 bralcev)
Sreda, 6. 6. 2007
Boris V.



HERRI BATASUNA


... V Afganistanu umorjena lastnica radijske postaje ...

... V Egiptu naj bi se konec junija sestala Abas in Olmert ...

... Batasuna prosi EU za pomoč pri pogajanjih s špansko vlado ...

... Poročilo Del Pontejeve o sodelovanju Srbije s Haagom bo pozitivno ...

... Še malo o G8 ...

V Afganistanu je bila s sedmimi streli umorjena Zakia Zaki, lastnica radijske postaje. Nihče še ni prevzel odgovornosti za umor, ki se je zgodil le nekaj dni potem, ko je bila, baje iz družinskih razlogov, umorjena neka špikerka na zasebni televizijski postaji. Guverner province Parvan, Abdul Jabbar Taqwa, je dejal, da so bili morilci s pištolami in puškami oboroženi trije neznani moški. Zakia Zaki je bila ena redkih novinark, ki so kritizirali talibanski režim.

Palestinski zunanji minister Zijad Abu Amr je dejal, da bosta palestinski predsednik Abas in izraelski premier Olmert povabljena na srečanje, ki ga načrtuje bližnjevzhodna četverica, torej ZN, EU, ZDA in Rusija, v Egiptu petindvajsetega junija. Sicer pa je bilo za nedoločen čas preloženo srečanje med Abasom in Olmertom, ki je bilo predvideno za ta četrtek, saj Izrael ne izpolnjuje palestinskih zahtev.

Zahtev španske vlade in velike večine prebivalstva ne izpolnjuje tudi ETA, vseeno pa njeno prepovedano politično krilo Herri Batasuna poziva Evropsko unijo, naj se vključi v mirovni proces s špansko vlado in ga pomaga ponovno vzpostaviti. Predstavnik Batasune Elejebarrieta (izg. Elehebarrieta) pravi, da se EU uporablja izključno za podporo interesom španske države, ne pa tudi za zaščito interesov baskovske pokrajine.

Glavna tožilka Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije v Haagu Carla Del Ponte je dejala, da bo njeno poročilo Varnostnemu svetu ZN o sodelovanju Srbije s Haagom pozitivno. Del Pontejeva naj bi zaznala »resno opredelitev Beograda za sodelovanje«, vseeno pa do oddaje svojega poročila osemnajstega junija pričakuje »dodatne pozitivne korake«.

Kot smo poročali, se je pričelo dno G8 v Nemčiji. Bush izkorišča naklonjenost »mainstream« medijev in širi sporočilo miru in demokracije. Pravi, da ni potrebe po ameriškemu vojaškemu odzivu na Putinove grožnje z raketami, saj da Rusija ne bo napadla Evrope. Bush sicer zavrača dogovor o zgornji omejitvi izpustov toplogrednih plinov, vseeno pa nekaj govoriči o želji po novem sporazumu o podnebnih spremembah. Iz Nemčije se še enkrat javlja naš poročevalec Tomaž Zaniuk:

////////////////////////////


Komentarji
komentiraj >>