Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Anti-policijski KROFF! (2786 bralcev)
Sreda, 13. 6. 2007
Boris V.Skoraj oslepeli mirnega udeleženca protesta!!!


... Švagan kandidira za predsednika LDS ...

... Peres novi izraelski predsednik ...

... Vatikan odreka pomoč Amnesty International ...

... Angleškega udeleženca vodni topovi na protestih proti G8 hudo poškodovali ...

Število kandidatov za predsednika Liberalne demokracije Slovenije se vztrajno veča. Katarini Kresal, Jožefu Školču, Dušanu Kebru, Antonu Anderliču in še nekaterim se je pridružil še Matjaž Švagan. Švagan je svoje soglasje h kandidaturi že podal, ostali imajo čas do jutri. O predsedniku te opozicijske stranke se bo odločalo na njenem kongresu tridesetega junija.

Predsednika pa so že izvolili v Izraelu. V drugem krogu volitev v knesetu, izraelskem parlamentu, je bil za novega predsednika Izraela izvoljen Šimon Peres. Oba protikandidata, poslanec opozicije Rivlin in laburistka Avital, sta po prvem krogu izstopila iz tekme, Peres pa je potem prepričljivo pobasal glasove kar šestinosemdesetih poslancev, le triindvajset jih je bilo proti.

Tudi Vatikan je proti, in sicer proti organizaciji Amnesty International. Samooklicani Sveti sedež se je odločil ukiniti finančno pomoč tej organizaciji, ker podpira splav. Izvršni odbor Amnesty International je namreč odločil, da v primeru posilstva ali ogrožanja zdravja matere, splav podpre. Vatikan je pomoč z istim razlogom že ukinil tudi UNICEF-u, ki pa mu je prej namenjal celih dva tisoč dolarjev letno.

Kot smo na Radiu Študent že poročali, so predstavniki levousmerjenih strank v nemškem parlamentu izrazili ogorčenje nad uporabo vojske med dnom G8. Nemška ustava namreč strogo omejuje uporabo vojske, uporaba letal kot so »tornado« za nadzorovanje, pa naj bi bila celo protiustavna. Vendar tudi nemška policija ni nič boljša. Med mirnimi protesti prejšnji četrtek, je policija brez razloga uporabila vodne topove, z enim pa je hudo poškodovala in skoraj oslepela udeleženca protesta iz Liverpoola, triintrideset letnega Matt-a. Za Radio Študent je Matt povedal tole:

//////////////////////////////////////////////////////////////

Kako se namerava Matt na to odzvati?

//////////////////////////////////////////////////////////////


Komentarji
komentiraj >>