Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Jebeš Ivo Jima KROFF! (3104 bralcev)
Sreda, 20. 6. 2007
Boris V.Nič več...he he!

... Gusenbauer nekaj obljublja slovenski manjšini ...

... Glede Sove obtožbe z vseh strani ...

... Virant vnaprej diskreditira ...

... Nazarbajev je "car" ...

... Otok Ivo Džima ne obstaja več ...
Avstrijski kancler Gusenbauer je napovedal, da bodo dvojezične občine na avstrijskem Koroškem prejele dodatne finančne podpore z rešitvijo za dvojezične krajevne table. O višini podpor ni želel govoriti, pa tudi o številu krajev z dvojezično topografijo ni govoril konkretno. Kancler je povedal, da naj bi do 28. junija dosegli dogovor o rešitvi tega vprašanja, če ne, se vlada z njim v tem mandatu ne bo več ukvarjala.

S Sovo se še vedno ukvarjajo poslanci na obeh straneh. Jože Tanko iz Slovenske demokratske stranke obtožuje Ropa iz Socialnih demokratov rušenja mednarodnega ugleda države in zbujanja težav v odnosih med sosednjimi državami zaradi njegovih izjav, da sta se Janša in Sanader dogovarjala o incidentih v Piranskem zalivu. Socialni demokrati pa svetujejo, naj se delovanje Sove prepusti v oceno pristojnim organom.

Pristojni organ za preprečevanje korupcije pa po mnenju Viranta, ministra za javno upravo, ne more biti nikakršna komisija. Tako je vnaprej diskreditiral opozicijski osnutek zakona o integriteti v javnem sektorju, ki bi ohranil Kosovo komisijo za preprečevanje korupcije v podobni obliki, kot je sedaj. Nasprotno, Virant se hvali, da pripravljajo sami veliko boljši zakon, ki bo zagotavljal poceni in racionalen efekt nadzora.

Brez kakršnegakoli opozicijskega nadzora pa so očitno v Kazahstanu. Predsednik Nursultan Nazarbajev, ki že sedemnajst let »hara« po Kazahstanu, je razpustil parlament, v katerem ni sicer niti enega poslanca iz opozicije, ker naj bi bilo to v skladu z razvojnimi potrebami države. Opozicija pa pravi, da zato, da imela sama premalo časa za predvolilno kampanjo. Nov ustavni amandma Nazarbajevu omogoča, da spet in spet in spet kandidira za predsednika. Nazarbajev je car.

Japonska je preimenovala otok Ivo Džima. In to ne, da bi lažje pozabila na hud poraz v drugi svetovni vojni proti ZDA - ali pač? – ampak, ker se otok pravilno imenuje Ivo To. Ime Ivo Džima so mu namreč dali japonski vojaki, ki so v drugi svetovni vojni napačno prebrali znaka njegovega imena. Na prošnjo njegovih nekdanjih prebivalcev pa se otok zdaj spet imenuje Ivo To. Jing Jang.


Komentarji
komentiraj >>