Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Nezasvojeni OFF Program! (3754 bralcev)
Torek, 26. 6. 2007
Boris V.Rešitelj slovenske manjšine na avstrijskem Koroškem?


... Desnica na avstrijskem Koroškem pričakovano proti kanclerjevemu predlogu postavitve dvojezičnih tabel ...

... Ameriški podpredsednik Cheney zavrača Bushev ukaz ...

... Tony Blair naj bi postal posebni odposlanec za Bližnji vzhod ...

... Nacionalizacija naftnega sektorja v Venezueli se nadaljuje ...
OFF NAPOVEDNIK

Generacije ustvarjalcev OFF Programa, vsaj večine, so bile še zaznamovane s kolesarskimi izleti, fuzbalom, stripi in, tu pa tam, s kakšnim fliperjem. Vse to pa postaja nekaj zgolj domišlijskega za otroke in najstnike sedanjega časa. Ti so namreč zasvojeni z računalniškimi igricami, to pa je že kar psihična motnja. Nekateri strokovnjaki pravijo, da je taka zasvojenost hujša od odvisnosti od heroina, simptomi pa so precej hudi in sicer: zadrževanje v sobi, ignoriranje prijateljev in družine, neuživanje hrane, zanemarjanje umivanja in slabšanje ocen.

Skupina zdravnikov si prizadeva to zasvojenost uvrstiti med psihične motnje, da bi tako omogočili bolnikom, da bi jim zavarovalnice krile stroške zdravljenja. Ti pa bi bili sigurno ogromni, saj se v Združenih državah z računalniškimi igricami zabava okoli devetdeset odstotkov mladih. Kakšne so te igrice, pa poslušajmo zdaj:

/////////////////////////////////////////

Game over! Vi pa berete totalno analogni OFF Program Radia Študent!

OFF PROGRAM

Avstrijska ljudska stranka je napovedala, da ne bo podprla predloga avstrijskega kanclerja Gusenbauerja glede ureditve dvojezične topografije na avstrijskem Koroškem. Podpredsednik zveznega parlamenta Spindelegger pravi, da za predlog ni širokega političnega soglasja. Avstrijska ministrica za pravosodje Maria Berger je glede tega že izjavila, da »ne moremo vedno čakati tistega, ki najbolj zamuja«. Svoje ostro nasprotovanje predlogu, ki predvideva postavitev 163-ih dvojezičnih tabel, je že izrazil Haider in zagrozil s predčasnimi volitvami na avstrijskem Koroškem. Svoj komentar zadnjih dogodkov je dal tudi Vladimir Smrtnik iz Enotne Liste:

///////////////////////////////////////////

Tako kot ustave v Avstriji ne jebe skoraj nihče, tudi ameriški podpredsednik Cheney ne jebe zakona. Bush je namreč ukazal, da morajo vse vladne agencije uradu za nadzor nad varnostjo informacij pri nacionalnih arhivih predati podatke, katere dokumente označijo z oznako zaupno oziroma katerim to oznako odvzamejo. Cheney ukaz zavrača in sicer zato, ker je podpredsednik ZDA po ustavi tudi predsednik senata in tako del zakonodajne veje oblasti. Postavlja se vprašanje, kaj Cheney skriva, njegovo nespoštovanje ukaza pa je še en dokaz njegovega dviganja nad zakon.

Cheneyev vojnohujskaški kolega Tony Blair, utegne postati celo posebni odposlanec za Bližnji vzhod tako imenovane bližnjevzhodne četverice, Združenih držav, Združenih narodov, Evropske unije in Rusije. Blair naj bi tako v prihodnje iz uradov v Jeruzalemu in na Zahodnem bregu palestinskim oblastem pomagal pri izgradnji institucij, ki so potrebne za delovanje države. Blairovo imenovanje na položaj podpirata tako generalni sekretar ZN-a, Ban Ki Moon, in George Bush, kar je razumljivo, ker bo Blair sigurno zagotavljal status quo v regiji, ki najbolj koristi prav Veliki Britaniji, ZDA in Izraelu.

Status quo, glede lastniškega statusa naftnega sektorja v Venezueli, so si gotovo želele velike naftne korporacije, vendar Chavez njihovih želja ni upošteval. Tako jih nacionalizacija melje naprej. Dve od največjih naftnih podjetij ConocoPhilips in Exxon Mobil sta zavrnili dogovor, ki bi jim omogočal nadaljnje delovanje v Venezueli. Chavez je določil torek kot zadnji rok, v katerem naj bi se strani dogovorile. Štiri druga podjetja so pristala na pogoje, samo ConocoPhilips pa lahko izgubi 2,5 miljarde dolarjev investicij. Ne moremo ravno reči, da jim izgub ne privoščimo.

Domača vlada je sprejela sklep, s katerim razrešuje dolžnosti varovanja tajnih podatkov Iztoka Podbregarja, nekdanjega šefa Sove in Antona Ropa. To velja za izvajanje pogovora pred člani komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb. Vlada bi očitno rada, da se Podbregar in Rop nehata skrivati za tem, da ne moreta govoriti o tajnih zadevah, o katerih itak že vsi mediji poročajo na dolgo in široko.

Širijo se govorice, da naj bi odgovorni urednik Dela, Peter Jančič, še danes podal svoj odstop, saj bi rad prehitel predsednika uprave Slivnika, ki naj bi se ga želel znebiti. To seveda ne pomeni normalizacije stanja na Delu, saj naj bi se v četrtek, kot novi odgovorni urednik, predstavil Janez Markeš, sedaj odgovorni urednik Maga. Zanimivo je, da je Delo, pod Slivnikom, prejšnjim odgovornim urednikom in ustanoviteljem Maga, ta desni časopis kupilo takoj, ko je Slivnik zaharal na Delu. Jančič za Radio Študent govoric ni zanikal in je dejal, da bodo bralci Dela prvi izvedeli za spremembe.


Komentarji
komentiraj >>