Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Svinjski OFF Program! (3245 bralcev)
Ponedeljek, 16. 7. 2007
Boris V.SVINJE!!!

... Poljski predsednik Kaczynski v Združenih državah predvsem o protiraketnem ščitu ...

... Srbski ex-general Vlastimir Đorđević se je v Haagu izrekel za nedolžnega ...

... 38 etiopskih članov opozicije čaka na sodbo, grozi jim smrtna kazen ...

... Losangeleški kardinal Roger Mahony se je opravičil žrtvam cerkvene pedofilije ...

OFF NAPOVEDNIK

Za Kitajsko se rado govori, da je bodoča gospodarska supersila. Poudarjamo bodoča, saj sledeči prispevek dokazuje, da je njena gospodarska moč sicer res velika, se pa ne odraža v kvaliteti bivanja njenih prebivalcev. V bližini Hongkonga so štirje obupanci napadli in oropali nekega tipa na motornem kolesu. Vendar ne, da bi mu vzeli motor, ampak da bi ga olajšali za njegov tovor. Žrtev je namreč prevažala 125 kilogramov svinjine na tržnico v bližnje mesto.

Motor je bil vreden manj kot sto evrov, s svinjskim mesom pa bi jih lahko zaslužili skoraj tristo. Kriminalni podvig se jim ni obrestoval, saj jih je policija kmalu prijela. Ker so cene svinjine na Kitajskem v zadnjem času narasle za kar štirideset odstotkov, so ropi svinjskega mesa vse bolj pogosti. Vseeno pa imajo taki ropi tudi pozitivno posledico za žrtev napada. Ker vam vzamejo svinjsko meso, se lahko za njimi derete: SVINJE in z eno samo besedo in minimalno truda opozorite na tip ukradenega blaga in hkrati žalite svoje napadalce.

Berete svinjsko dober OFF Program Radia Študent!

OFF PROGRAM

Poljski predsednik, eden od dveh bratov Kaczyinski, se bo moral na obisku v Združenih državah verjetno dokončno izjasniti glede podpore Poljske ameriškemu protiraketnemu ščitu na njenem ozemlju. Bush je Poljsko že na njegovem obisku junija pozval, naj podpre postavitev delov ščita na Poljskem. Češka oblast je postavitev ščita pri njih že odobrila, Kaczyinski pa se bo moral spopasti z negativnim javnim mnenjem o tej zadevi in z nasprotovanjem opozicije, ki meni, da bo postavitev ščita povečala nevarnost terorističnih napadov.

Opozicija je nasprotovala tudi v Etiopiji, zdaj pa osemintrideset njenih pripadnikov čaka na izrek kazni v sojenju, v katerem je tožilstvo za njih zahtevalo celo smrtno kazen. Obsojeni so povezav z nasilnimi protesti okoli volitev leta 2005, vendar tega sodišča ne priznavajo in trdijo, da je sojenje politično. Peterica izmed obsojencev je bila spoznana za krivo podžiganja, organiziranja in vodenja oboroženega upora, zato njih smrtna kazen resneje ogroža. V uporu je umrlo skoraj dvesto ljudi, večino pa so pokončale varnostne sile.

Nekdanji general srbske vojske Vlastimir Đorđević se je na haaškem sodišču izrekel za nedolžnega. Obtožnica ga bremeni pobojev in pregona Albancev na Kosovu v letih 1998 in 1999. Poleg Đorđevića za podobna dejanja Haag obtožuje še Sretena Lukića, Vladimirja Lazarevića in nekdanjega načelnika generalštaba jugoslovanske vojske Nebojšo Pavkovića, Đorđević pa je bil še zadnji od njih na prostosti. Vsi našteti so obtoženi po poveljniški in individualni odgovornosti.

Iz zapora, natančneje tistega v Guantanamu na Kubi, pa je bilo izpuščenih šestnajst Savdijcev. Savdski notranji minister, princ Najef bin Abdul Aziz, je izrazil veliko zadovoljstvo, da so zaporniki prišli domov, kot dobrodošlico pa so jih saudske oblasti zopet zaprle, da bi raziskale, če je ekipa morda povezana s teroristi. Upanje notranjega ministra, da se bodo preostali savdski zaporniki iz Guantanama kmalu vrnili domov, zveni sedaj malo drugače. Vse savdske zapornike, ki so jih Američani vrnili Savdski Arabiji, so ob prihodu takoj spet zaprli. Oni že vedo, zakaj.

Savdijcem se opravičil ne bo nihče, prav to pa je stotinam žrtvam zlorab s strani duhovnikov storil Losangeleški kardinal Roger Mahony. Opravičilo je sledilo poravnavi med cerkvijo in žrtvami v vrednosti 660 milijonov zelencev. S to poravnavo se je, če jo bo sodnik priznal, Cerkev izognila vrsti sojenj, ki bi razkrila marsikatero nevšečnost. Glede na to, da je višina zneska pripeljala Rimsko katoliško Cerkev v Kaliforniji do roba finančnega zloma, saj bo morala prodati veliko število svojih stavb, si lahko samo predstavljamo, kaj vse hočejo skriti pred javnostjo. Kardinal Mahoney je dejal, da bi najraje žrtvam vrnil njihovo nedolžnost, a da tega ne more storiti in obljublja, da se to ne bo več ponovilo. O ja, pa se bo!

Danes bo večina sindikatov parafirala kolektivno pogodbo za javni sektor. Tako se bodo lahko jeseni začela pogajanja po posameznih panogah. Vodja sindikalne pogajalske skupine za sklenitev kolektivne pogodbe za javni sektor Doro Hvalica je več kot zadovoljen z rezultatom pogajanj, na drugi strani pa so sindikati, ki predstavljajo kar tretjino zaposlenih v javnem sektorju, ki pogodbe ne bodo podpisali. O parafiranju kolektivne pogodbe in razlogih za zadovoljstvo smo govorili z Dorom Hvalico:

///////////////////////////////////////

Branimir Štrukelj, glavni tajnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture, pa je o pogodbi povedal tole:

///////////////////////////////////////


Komentarji
komentiraj >>