Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Raketni KROFF! (2836 bralcev)
Ponedeljek, 16. 7. 2007
Boris V.BUUUUM!

... V Italiji pozivi za dvojezično srednjo šolo ...

... Otroci tistih, ki so preživeli holokavst, tožijo Nemčijo ...

... Komisija Pravičnost in mir poziva slovenske člane Amnesty International naj se uprejo vodstvu ...

... Rusija bo okrepila obrambo Moskve ...

Paritetni odbor za vprašanja slovenske manjšine v Italiji je sprejel dokument, v katerem pristojne organe poziva k ustanovitvi dvojezične nižje srednje šole v Špetru v Beneški Sloveniji in to že s šolskim letom 2007-2008. Dokument je bil odobren tudi z glasovi predstavnikov desne sredine. Nova šola bi otrokom omogočala nadaljevanje dvojezičnega pouka, ki so ga začeli na osnovni šoli. Gremo naši!

Druge vrste otroci, namreč tisti, katerih starši so preživeli holokavst, pa od Nemčije zahtevajo odškodnino za svojo psihiatrično oskrbo. Predstavniki otrok so v Izraelu že vložili odškodninsko tožbo proti Nemčiji. Ta bi morala po njihovo financirati poseben sklad, ki bi okoli dvajset tisoč ljudem omogočil obiskovanje terapij. Potomci žrtev holokavsta trdijo, da mnogi od njih še vedno živijo v strahu pred stradanjem in imajo napade depresije.

Napad depresije pa doživljamo vsi ob dejanjih Komisije Pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci. Ta slovenske člane Amnesty International poziva, naj na bližnjem srečanju te organizacije zavrnejo nedavno sprejeto stališče do pravice do splava. Po mnenju zloglasne Komisije ta odločitev izvršnega sveta Amnesty International postavlja pod vprašaj njeno moralno verodostojnost.

Vesela novica - sicer zgolj za oboroževalno industrijo, pa vendar - prihaja iz Rusije. Ta država bo namreč okrepila svojo protiraketno obrambo okoli Moskve in proti koncu meseca tam namestila raketni sistem »triumph S-400«. To dejanje sledi ruski začasni prekinitvi izvajanja Pogodbe o konvencionalnih silah v Evropi, saj jo zahodne države še niso ratificirale.


Komentarji
komentiraj >>