Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Zaporniški OFF Program! (3303 bralcev)
Petek, 20. 7. 2007
Boris V.Politični trik!

... Britanski premier Brown in francoski predsednik Sarkozy danes prvič uradno klepetata ...

... Izrael izpustil iz zaporov palestinske zapornike ...

... Etiopski opozicijski voditelji na koncu oproščeni ...

... Kolumbija Združenim državam izročila narkokralja ...

OFF NAPOVEDNIK

V Avstraliji imajo res velike težave z najstniškimi tolpami. Pa to ne ljudje na ulici, ampak predvsem nakupovalni centri, kjer se v take organizacijske oblike povezani mladi radi zadržujejo. V šoping centru v Melbournu so že poskušali z vrtenjem klasične glasbe, pa jih ta ni odvrnila od zadrževanja v centru, zdaj pa bodo poskusili z Barryjem Manilowom in Frankom Sinatro. Za zamenjavo glasbe so se odločili na podlagi študije, ki ugotavlja, da glasba ljudem ni bila všeč, če ni izražala enakih čustev kot so jih čutili oni.

Bolj zanimivo je to, da se tolpe rade zadržujejo v nakupovalnih centrih, namesto da bi ropali in posiljevali ponoči v zakotnih ulicah, kot se za nadebudne kriminalce spodobi. Če jih želijo zastrašiti s Frankom Sinatro, pa le še en dokaz, ki pojasnjuje, zakaj še nikoli nismo slišali za izraz »avstralska mafija«.

Vi pa berete mlade Avstralce na njihovi kriminalni poti spodbujajoč OFF Program Radia Študent!

OFF PROGRAM

Novi britanski premier Brown in še sveži francoski predsednik Sarkozy bosta danes prvič uradno poklepetala. Na srečanju v Parizu bodo teme pogovora predvsem kriza v Darfurju, Bližnji vzhod in iransko jedrsko vprašanje. Poleg voditeljev se bosta predstavila tudi nova zunanja ministra držav, francoski Kouchner in britanski Miliband. Ta je dejal, da je skoraj istočasno imenovanje obeh vlad izjemna priložnost za odprtje novega poglavja v odnosih med Veliko Britanijo in Francijo. Brownova laburistična stranka je sicer zmagala v obeh okrajih, kjer so zaradi odstopa Blaira in smrti najstarejšega poslanca morali izvesti ponovne volitve.

Novim zmagam naproti gre tudi Hillary Clinton. Posebna anketa o kandidatki za predsednico Združenih držav ugotavlja, da je Clintonovi uspelo izboljšati mnenje med ženskami, medtem ko pri podpori moških zaostaja. Sedanji podpredsednik Cheney pa se je izognil tožbi veleposlanika Wilsona in njegove soproge, nekdanje agentke CIA zaradi izdaje njene identitete. Sodnik je tožbo zavrnil, saj, da ni nobene pravne ali ustavne utemeljitve za odškodnino. Več o dogajanju v Združenih državah nam je povedala naša stalna poročevalka Lidija Poljaček:

/////////////////////////////////////////////

Ameriški varovanec Izrael pa zopet uporablja taktiko korenčka in palice. Iz izraelskih zaporov so namreč izpustili več kot dvesto petdeset palestinskih zapornikov v podporo palestinskemu predsedniku Mahmudu Abasu. Večina izpuščenih zapornikov naj bi bila pripadnikov Abasovega gibanja Fatah. Vsi izpuščeni so morali podpisati posebno izjavo, da v prihodnje ne bodo več sodelovali v vojaških akcijah proti Izraelu. Problematična vidika izpustitve sta dva. Lahkota, s katero vsake toliko izpustijo Palestince iz zapora, pove veliko o tem, zakaj so sploh prijeti, povedati pa je treba tudi, da je vseh Palestincev v izraelskih zaporih skoraj deset tisoč.

Zaporu so se izognili tudi etiopski opozicijski voditelji, ki so bili že obsojeni na dosmrtno ječo. Trideseterico je namreč na koncu pomilostil predsednik vlade, tako da bodo lahko kmalu prosti. Skupina pomiloščencev je od samega začetka trdila, da je sojenje politično in se niso niti pritožili, vendar vlada trdi, da so priznali zločin in prosili za pomilostitev. Naj spomnimo. Zdaj pomiloščeni so bili obsojeni organiziranja nasilnih protestov zaradi volilne prevare leta 2005.

Kolumbija je Združenim državam izročila Luisa Hernanda Gomeza Bustamanteja, ki je osumljen vodenja največjega kolumbijskega narkokartela. Bustamante se je izročitve tudi veselil, saj je v zaporu prejemal smrtne grožnje. Njegov nadimek je »Praska«, dobil pa ga je, ko je z nasmeškom na ustih za strelno rano v prsih rekel, da je le praska. Torej, »Praska« naj bi bil odgovoren za kar šestdeset odstotkov kokaina, ki se ga konzumira v ZDA.

Spodbudna novica pa prihaja iz BTC-ja. Ponoči je namreč neznana oborožena legenda vstopila v prostore Koloseja in od varnostnika zahtevala dnevni izkupiček. Tatu ni očitno posnela nobena varnostna kamera, saj se o njem ve le, da je visok okoli 180 centimetrov. Najbolj hecno bi bilo, da bi ropar porabil ves denar na vstopnicah za predstave v Koloseju. Pa še vse druge obiskovalce lahko časti kokice, da jih bodo lahko metali v platno ob slabih filmih.


Komentarji
komentiraj >>