Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Bombastični KROFF! (2974 bralcev)
Petek, 20. 7. 2007
Boris V.Bum, pa smo vas!


... Irglova iz SDS protestira proti Potrati iz SD ...

... protestira tudi Anton Anderlič iz LDS ...

... Ruski bombniki blizu Norveške in VB ...

... V Italiji blizu nove pokojninske reforme ...

... Kosovo morda "neodvisno" 28. novembra ...

Poslanka vladajoče SDS, baje lepotica, Eva Irgl, protestira in obtožuje poslanko Socialnih demokratov Majdo Potrato kršenja poslovnika Državnega zbora. Potrata, predsednica komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti, je namreč zavrnila zahtevo poslanske skupine SDS za sklic nujne seje komisije, na kateri bi obravnavali Ropovo izjavo glede dogovarjanj o incidentih na morju. Irglova še pravi, da se SD noče soočiti z resnico.

Protestira tudi poslanec Liberalne demokracije Anton Anderlič, ker mu je, kot pravi, obrambni minister Erjavec preprečil vpogled v zapisnike glede domnevnega nadlegovanja v vojski, čeprav je bil njegov obisk na generalštabu napovedan in dogovorjen. Gre za domnevno spolno nadlegovanje in šikaniranje v 18. bataljonu za radiološko, kemično in biološko obrambo. Erjavec in načelnik generalštaba Gutman zatrjujeta, da ni šlo za nobeno nadlegovanje in da takih primerov v slovenski vojski ni. Kje pa!

Medsebojno pa se nadlegujejo Britanija, Norveška in Rusija. Norvežani in Britanci so si s svojimi lovci drznili motiti ruske bombnike, ki so nad Severnim morjem leteli nenavadno daleč na jugu. Norvežani pravijo, da je to le rutina, so pa malce presenečeni, da so Rusi leteli tako blizu njih. Do incidenta je prišlo po zaostrovanju diplomatskih odnosov med Veliko Britanijo in Rusijo.

V Italiji pa se vlada lahko pohvali z dogovorom o pokojninski reformi, ki so ga po celonočnih pogajanjih sprejeli tudi sindikati. Dogovor predvideva postopno zviševanje minimalne starosti za upokojitev, medtem ko je Berlusconijeva vlada hotela to starost zvišati takoj na šestdeset let. Reformo mora potrditi še parlament, vendar tudi nekateri členi koalicije nasprotujejo obstoječi obliki. Zadeva je tako še vedno odprta.

Kosovski premier Ceku pa bi rad zaprl poglavje o neodvisnosti Kosova. Tako je že napovedal, da naj bi Kosovo enostransko razglasilo neodvisnost 28. novembra, ki je albanski narodni praznik. Cekuja sicer še niso podprli vse kosovske politične sile.


Komentarji
komentiraj >>