Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Ognjeni KROFF! (2973 bralcev)
Petek, 27. 7. 2007
Boris V.Gotcha!

... Pred Rdečo mošejo se spet zaostruje ...

... Rusija kriva usmrtitev ...

... Palestinski začasni premier za drugačen pristop ...

... Požari so še med nami ...

... v Kanadi prijeli Šuštarja ...

KROFF

V OFF Programu smo že poročali o protestih verskih študentov ob ponovnem odprtju Rdeče mošeje v Islamabadu. Stanje se je še zaostrilo, prišlo pa je že do novih smrtnih žrtev. Islamisti so znova zavzeli Rdečo mošejo, tja pa so bile poslane tudi večje policijske enote. V množici policistov, ki so ravno počivali, je nek moški sprožil bombo in ubil najmanj dvanajst ljudi, še več pa ranil.

Usmrtitev je kriva tudi Rusija. Evropsko sodišče za človekove pravice je to državo namreč spoznalo za odgovorno usmrtitve enajstih ljudi v Čečeniji, ki naj bi jih leta 2000 ubili ruski vojaki. Sodišče še pravi, da neučinkovitost ruskih tožilcev lahko pomeni le tiho odobravanje takega početja. Rusija mora tako družinam usmrčenih čečenskih civilistov izplačati okoli 160 tisoč evrov odškodnine.

Drugačen pristop k urejanju odnosov z Izraelom ima začasni palestinski premier Salam Fajad, ki je predstavil predlog vladnega programa, ki prvič ne poziva k uporu proti izraelski okupaciji. Vlada naj bi si še vedno prizadevala za konec okupacije in ustanovitev neodvisne palestinske države, osnova za to pa je umik Izraela na meje izpred šestdnevne vojne leta 1967. Gibanje Hamas je ta program že zavrnilo.

Narava pa še vedno zavrača naše zahteve po normalnem vremenu. Tako v Grčiji, Italiji, Makedoniji in Črni gori pa tudi v Bolgariji še vedno dobesedno divjajo požari. Na jugu Italije je vlada razglasila izredno stanje, tega pa so po znižanju temperatur ukinili v Makedoniji. Stanje pa se, vsaj trenutno, izboljšuje v Veliki Britaniji. Morda zato, ker je prizadeta območja obiskal prestolonaslednik princ Charles.

Potem, ko je Kanado obiskal ubežnik in nekdanji državni sekretar Šuštar in so vsi mislili, da se je izognil šapi pravice, pa morda le ne bo tako. Šuštarja so namreč prijeli na podlagi mednarodne tiralice na imigracijskem uradu. Domneva se, da si je skušal pridobiti azil. Ne ve se še, ali bo Kanada Šuštarja izročila Sloveniji ali ga bo le izgnala.


Komentarji
komentiraj >>