Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
´Boris je poreden´ OFF (3344 bralcev)
Sreda, 8. 8. 2007
Boris V.
... v Iraku rekordno število živih in mrtvih ameriških vojakov ...

... Demokratski predsedniški kandidati govoričili ameriškim sindikatom ...

... Konec avgusta šele drugi vrh Severne in Južne Koreje ...

... Odvetniki prosijo do sojenja za hišni pripor za Gotovino...

... Po sporazumu med Turčijo in Irakom se Kurdom piše še slabše ...

Iz Nemčije prihaja novica s sila slikovito in simbolično vsebino. Normalno je, da na neki plaži v nemškem letovišču Dahme (izg. dame) ob Baltskem morju poležavajo domačini in morda tudi kakšen turist ter se prepuščajo sončnim žarkom, da jih ogrejejo, preden se gredo ohladit v ledeno Baltsko morje. Malo manj normalno pa je na isti plaži videti počitnic željno divjo svinjo, kar se je v tem letovišču zgodilo pred par dnevi.

Divja svinja se je najprej skopala v morju, nato pa je obiskala še župana, ki – kot v kakšni risanki – na plaži oddaja ležalnike. Divja svinja je raztrgala tri zračne blazine in gumijasti čoln, župan pa je skočil na varno, torej na delovno mizo. Divja svinja je s svojim prihodom in početjem izzvala paniko med zapečenimi turisti, vendar je to cena, ki jo je treba plačati, če želite furati takoimenovan zeleni turizem in sobivati z naravo. No, v tem primeru temu vseeno ni tako, saj so dopusta željno divjo svinjo raje ustrelili, kot tvegali odhod turistov. Morda pa se je razburkani dan le lepo končal...sa pečenjem.

Poslušate zeleni OFF Program Radia Študent!

Američani so dosegli nov rekord. Negativen, seveda. V Iraku imajo trenutno nameščenih 162.000 vojakov, kar je najvišja številka do sedaj. Sicer bo rekordna prisotnost ameriških vojakov v Iraku le začasna, do tega pa je prišlo, ker so nove enote prišle, še preden so nekatere stare odšle. Vendar se število Američanov ne bo pretirano zmanjšalo, še vedno jih bo tam okoli 157.000. Večje število živih vojakov pa pomeni tudi večje število mrtvih. Do sedaj jih je odšlo s tega sveta že 3860, samo avgusta pa se jih je življenjsko upokojilo devetnajst.

Združene države vztrajno dokazujejo, da je tam svet politike le brat dvojček sveta šovbiznisa. Demokratski predsedniški kandidati so se spet pomerili na televizijskem soočenju in to kar na športnem štadionu. Nabiranje volivcev si je na licu mesta ogledalo okoli petnajst tisoč članov raznih ameriških sindikatov in poslušalo zgodbice o kakovostnih delovnih mestih, vlaganju v infrastrukturo in o trši gospodarski politiki do Kitajske. Med modrostmi kandidatov verjetno najbolj izstopa tista od Hillary Clinton, ko je dejala, da se ne bo prodala interesom korporacij in da je že petnajst let na okopih fronte proti desničarski mašineriji.

Vsak s svojih okopov pa bosta za par dni sestopila predsednik Južne Koreje Roh Moo-Hyun in severnokorejski gazda Kim Jong Il. Konec avgusta bo tako potekal šele drugi vrh med tema sosedama po letu 1953, ko sta sklenili premirje, ne pa tudi končali vojne. Voditelja bosta govorila predvsem o uradnem mirovnem sporazumu in o uveljavljanju miru na polotoku. Srečanje je predlagala Severna Koreja, v primeru popolne denuklearizacije pa bo v zameno dobila milijon ton nafte in normalizacijo odnosov, tako diplomatskih kot vojaških, tudi z ZDA. Do zdaj še edini in zadnji vrh med državama je bil leta 2000.

Do sporazuma sta prišli Turčija in Irak, in sicer glede boja proti Delavski stranki Kurdistana. Ankara je Irak opozorila, naj se bolj potrudi proti Kurdom na severu Iraka, če ne, bo za uničenje Delavske stranke Kurdistana tam poskrbela kar sama Turčija. Mimogrede, letos je v boju proti tej prepovedani organizaciji umrlo že osemdeset turških vojakov. Svoje interese za uničenje Delavske stranke Kurdistana ima tudi Nouri Maliki, ki je celo prevzel turški besednjak in izrazil upanje, da bo sporazum pomagal uničiti, končati in eliminirati prisotnost Delavske stranke Kurdistana v Iraku.

Odvetniki Anteja Gotovine so na haško sodišče naslovili zahtevo, da bi obtoženi general na sojenje počakal v udobju lastnega doma na Hrvaškem. Ponudili so jamstva, da ne bi pobegnil, med drugimi so jamstvo dali premier Sanader, sam Gotovina in, kot se za osumljene vojnih zločinov spodobi, tudi zadarski nadškof Ivan Prenđa. Naj spomnimo, Gotovina se ni prostovoljno predal, ampak so ga po štiriletnem begu prijeli na Kanarskih otokih, medtem ko je kosil s prijateljem.

V Sloveniji vstopa v veljavo takoimenovana pruemska pogodba o poglobitvi čezmejnega sodelovanja med državami podpisnicami. Šlo naj bi predvsem za sodelovanje pri zatiranju terorizma, čezmejne kriminalitete in nezakonitih migracij. O namenu in učinkih te pogodbe smo govorili z Dragom Menegalijo, predstavnikom za odnose z javnostmi za področje kriminalitete v Generalni policijski upravi:

/////////////////////////////////////////////

Tokratni OFF je zakrivil Boris.


Komentarji
komentiraj >>