Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Briljantni KROFF! (2602 bralcev)
Sreda, 8. 8. 2007
Boris V.Bahato!

... Afganistanska vojska se baha, da lahko reši s silo ujete Korejce ...

... Francoska opozicija zahteva preiskavo o pogajanjih za izpustitev bolgarskih medicinskih sester ...

... Nov krog pogajanj glede statusa Kosova ...

... Hrvaška vztraja pri svojih stališčih glede ERC in LB ...

KROFF

Afganistansko notranje ministrstvo zagotavlja, da je sposobno na silo rešiti enaindvajset Južnokorejcev, ki so že tri tedne v ujetništvu pri talibanih. Vseeno pa operacije ne želijo še izvesti, saj bi lahko, kot pravijo sami, ogrozili varnost talcev, kar je v popolnem nasprotju z njihovimi prvotnimi zagotovili. Tudi Seul akciji nasprotuje, tako da se situacija zaenkrat poskuša reševati še s pogajanji.

Kako se je izpogajala izpustitev bolgarskih medicinskih sester iz zapora v Libiji, pa zanima francoske opozicijske socialiste. Ti tako uradno zahtevajo posebno preiskovalno parlamentarno komisijo, ki bi preučila okoliščine izpustitve sester. Ker je Francija tik po izpustitvi sester Libiji prodala za 168 milijonov evrov orožja, se sumi, da je bil orožarski posel eden od pogojev za izpustitev. To potrjuje tudi Gadafijev sin, Sarkozy pa vseeno trdi, da je čist.

Predstavniki pogajalske trojke za Kosovo, torej Združene države, Evropska unija in Rusija, bodo še ta teden obiskale tako Beograd kot Prištino in začeli novo fazo pogajanj za rešitev statusa Kosova. Končno poročilo naj bi generalnemu sekretarju Združenih narodov predstavili do desetega decembra. Albanci že vnaprej izključujejo karkoli drugega kot neodvisnost, tudi delitev Kosova na srbski in albanski del za njih ne pride v poštev.

V poštev očitno ne pride tudi čudežna rešitev hrvaško-slovenskih problemov. Hrvaška še vedno vztraja pri svojih stališčih glede Ljubljanske banke in ekološko ribolovne cone. Slovenski premier Janša pa se na zadnje navedbe Zagreba, kot so povedali v njegovem kabinetu, ne bo odzval. Poslušali boste izjavo predsedniškega kandidata Peterleta o briljantni rešitvi te težave, ki jo je z nami delil na njegovem obisku v Mariboru:Komentarji
komentiraj >>