Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Preklinjajoči KROFF! (3129 bralcev)
Torek, 14. 8. 2007
Boris V.Težko je biti kandidat!

... Kreganje znotraj trojke za Kosovo ...

... Na Škotskem morda referendum o neodvisnosti ...

... Turški zunanji minister Guel hoče biti predsednik ...

... V Iraku ništa novo ...

... Gvatemalo pretresajo predvolilni umori ...

KROFF

Kdor pričakuje razumno in nepristransko posredovanje takoimenovane trojke za Kosovo, torej Združenih držav, Rusije in Evropske unije, pričakuje zaman. Med ameriškim in ruskim predstavnikom, Wisnerjem in Bozanom-Harčenkom je prišlo do besednega spopada in bojda celo preklinjanja. Wisner naj bi se ostro odzval na, po njegovem, pristranskost svojega ruskega kolega v pogovorih s kosovskimi predstavniki. Težko bi rekli, da je Kosovo v kompetentnih rokah.

Dosti bolj kompetentna za usodo lastne države se počuti škotska vlada. Nacionalistična stranka, ki je maja zmagala na parlamentarnih volitvah in zdaj vodi vlado, je predlagala izvedbo referenduma o neodvisnosti Škotske. Vendar vseeno priznava, da je mnogo ljudi proti temu in da bo potrebno o tej temi še dosti govoriti. Nacionalistična stranka je že v predvolilnem programu zagovarjala neodvisnost od Velike Britanije.

V predvolilno kampanjo se bo spustil tudi turški zunanji minister Abdullah Guel. Guel namerava namreč spet nastopiti kot predsedniški kandidat, čeprav aprila letos ni dobil zadostne podpore v parlamentu, kjer se predsednika tudi voli. Guel sicer zagovarja sekularnost turške države, vseeno pa obstaja v nekaterih krogih strah pred islamizacijo Turčije. Predsedniške volitve bodo v štirih krogih potekale med dvajsetim avgustom in prvim septembrom.

V Iraku o miru ne duha ne sluha. Samomorilec se je s tovornjakom zapeljal na most severno od Bagdada in ga raznesel. Ob tem je ubil najmanj deset ljudi. V ločenem incidentu se ameriška vojska hvali s tem, da je ubila štiri upornike, lokalne oblasti pa trdijo, da so bili ubiti tudi civilisti, kar Američani seveda zanikajo.

O podobnih stvareh poročajo iz Gvatemale. V napadu, za katerega izgleda, da je povezan z volitvami, tako predsedniškimi kot parlamentarnimi in lokalnimi, ki bodo prihodnji mesec, je bil ubit župan mesta Santa Ana Huista ob meji z Mehiko. Do sedaj je tako umrlo že štirideset politikov in strankarskih aktivistov. Napade naj bi izvajal organiziran kriminal, ki tako želi povečati vpliv nad politiko.


Komentarji
komentiraj >>