Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Nedelja, 26. 8. ´07 ob 19.00 (ponovitev 2. 9. ´07 ob 10.00) BABAR LUCK: Care in the Community (Rebel Music Rec., , 2007) (2084 bralcev)
Nedelja, 26. 8. 2007
zoranpBabar Luck: Care In The Community

Če rečem, da na odrih v teh krajih in na teh radijskih valovih angleški Pakistanec Babar Luck ni neznanec, bom verjetno zmedel tudi kakšnega pozornejših radijskih poslušalcev in spremljevalcev tukajšnjih glasbenih dogodkov. V resnici pa imamo opraviti s samosvojim glasbenikom, izrazitim angažiranim avtorjem, ki je v angleškem ustvarjalnem »podzemlju« ali na »robnem« glasbenem prizorišču - kakor vam že drago - že prava legenda, svoj tovrsten glasbeni ugled pa si je pričel pridobivati že tam v začetku 90-ih let prejšnjega stoletja. Res pa je, da se je do nedavnega skrival v kolektivih, v katerih je uspešno in opazno igral basovsko kitaro ter pel. In če omenim skupino King Prawn, boste vsaj nekateri zagotovo zastrigli z ušesi, saj je bila v začetku tega tisočletja kar nekajkrat prisotna v oddajah tega radia, nastopala pa je tudi v nam bližnji okolici; npr. leta 2001 kar trikrat v MKNŽ v Ilirski Bistrici. Odnesli so jo z navdušenjem, njihov - že zaradi svojega videza, seveda pa tudi glasbene vloge - opažen član pa je bil tudi Babar Luck. (več!)
* Ko so se King Prawn leta 2003 razšli, je Luck krenil po samostojni, pogosto celo solistični ustvarjalni poti. Pod svojim imenom je do zdaj pridelal nekaj zanimivih projektov, s katerimi je veliko nastopal predvsem po Angliji, nekaj pa jih je tudi posnel; z lani izdanim albumom značilnega dvoumnega naslova, s katerim se bomo ukvarjali tokrat, pa je končno opozoril nase tudi širšo mednarodno glasbeno javnost. Ne zamudite srečanja z njim - znancem iz sence. Vsebine njegovega albuma so vredne vse pozornosti.Komentarji
komentiraj >>