Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Stabilno stanje omejene svobode novinarjev v Rusiji (3083 bralcev)
Četrtek, 23. 8. 2007
Boris V.Evropsko sodišče za človekove pravice je te dni v Strasbourgu odločilo v prid trem ruskim novinarjem, in sicer Viktorju Čemodurovu, ki je bil obsojen, ker je kritiziral nekdanjega guvernatorja Kurska Aleksandra Ruckoja ter njegovima kolegoma, Viktorju Đuldinu in Aleksandru Kislovu, ki sta kriva pošiljanja odprtega pisma Putinu glede preganjanja novinarjev, ki pišejo o korupciji. Poleg odkritih napadov na ruske novinarje – najbolj znan je lanski umor Ane Politkovske - so novinarji v tej državi deležni tudi bolj subtilnih prijemov, od groženj do cenzure in tako naprej. O odločitvi evropskega sodišča za človekove pravice in ogroženosti novinarstva v Rusiji nasploh smo govorili z Aidenom Whiteom, generalnim sekretarjem Mednarodne federacije novinarjev:

Evropsko sodišče za človekove pravice je te dni v Strasbourgu odločilo v prid trem ruskim novinarjem, in sicer Viktorju Čemodurovu, ki je bil obsojen, ker je kritiziral nekdanjega gubernatorja Kurska Aleksandra Ruckoja ter njegovima kolegoma, Viktorju Đuldinu in Aleksandru Kislovu, ki sta kriva pošiljanja odprtega pisma Putinu glede preganjanja novinarjev, ki pišejo o korupciji. Poleg odkritih napadov na ruske novinarje – najbolj znan je lanski umor Ane Politkovske - so novinarji v tej državi deležni tudi bolj subtilnih prijemov, od groženj do cenzure in tako naprej. O odločitvi evropskega sodišča za človekove pravice in ogroženosti novinarstva v Rusiji nasploh smo govorili z Aidenom Whiteom, generalnim sekretarjem Mednarodne federacije novinarjev:

1. del2. delOFF Prilogo o stabilnem stanju omejene svobode novinarjev v Rusiji je pripravil Boris.Komentarji
komentiraj >>