Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Sobota 1. 9. ´07 ob 20.00; KLUBSKI MARATON 07 v živo- Y !!! (2950 bralcev)
Sobota, 1. 9. 2007
sashY


KLUBSKI MARATON 07 se zaganja! Mlade sile domačega glasbenega podtalja se zopet odpravljajo po Sloveniji. Drugi na vrsti so prekmurski Y !!!

Y (beri: Why) plete svojevrstno (z)godbo že od leta 2004 dalje. V svoji glasbi se navezujejo na aktualno svetovno dogajanje v alter godbi, ki se spogleduje z dediščinami hrupnega kitarskega punk rocka, senzibilnostjo post rocka in robustnostjo metalurških žagovin. Glasbo odlikuje širok dinamicen razpon, rahljanje in stopnjevanje napetosti skozi prekleto natancno metriko in nenehno stopnjevani in čenjeni pulz, vse skupaj pa jo ostreje ubriše v trše in zanimivejše vode, kot jih danes ponuja že razvodeneli post rokovski romanticizem … Y (clani združbe Prekmurje Noise Conspiracy) so pri prodorni mladi domači založbi God Bless This Mess Records izdali tudi svoj prvenec 'Germ'.

www.myspace.com/yplace
www.myspace.com/klubskimaraton


Komentarji
komentiraj >>