Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Zamejski KROFF! (2751 bralcev)
Četrtek, 30. 8. 2007
Boris V.Adijo!

... Slovenci s težavami za mejo ...

... Dva osumljenca v primeru umora Politkovske izpuščena ...

... Iran nezadovoljen z aretacijami ...

... odšel tudi Šinkovec ...
Goriško pokrajinsko tajništvo Slovenske skupnosti se je srečalo z župani Gorice, Trsta in Čedada in zavrnilo stališče, da je treba zaščitni zakon za slovensko manjšino v Italiji izvajati le v nekaterih predelih. Za izjavo o sestanku smo prosili deželnega tajnika Slovenske skupnosti v Gorici Damijana Terpina:

////////////////////////////////////////

Ruski tožilci so izpustili dva izmed desetih osumljencev v primeru umora ruske novinarke Ane Politkovske, tretji je še vedno v priporu, vendar ni več povezan s tem primerom. Prijetje osumljencev je spremljala skepsa, oženje kroga osumljencev pa dodatno spodbuja dvome v trdnost primera tožilstva. Naj povemo še, da bi Politkovska danes praznovala svoj 49. rojstni dan.

Iran je zagrozil Združenim državam, da bo umaknil svojo pomoč vzpostavljanju varnosti in miru v Iraku, če ne bodo prenehale z aretacijami iranskih predstavnikov v tej državi. Nazadnje so aretirali skupino predstavnikov iranskega ministrstva za energijo, čeprav so bili povabljeni s strani iraškega ministrstva za energijo. Irance so kmalu spustili, delno pa se je opravičil le svetovalec ameriškega generala Petraeusa.

Kot smo že poročali so danes odstopili trije ministri in sicer Bručan, Božič in Zupan, odstavljen pa je bil tudi direktor Sove Matjaž Šinkovec. Janša je to utemeljil s premiki v Sovi in tem, da naj bi bila prva faza prenove agencije zaključena. Šinkovec bo nadaljeval kot državni sekretar v kabinetu predsednika vlade. Ko bubreg u loju.


Komentarji
komentiraj >>