Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Revolucionaren OFF Program! (3771 bralcev)
Sreda, 5. 9. 2007
Boris V.Modni dodatek


... V Nemčiji preprečili dva bombna napada ...

... Republikanski senator Craig vseeno ne bi rad odstopil ...

... Ameriški general Petraeus nakazal na zmanjšanje ameriških enot v Iraku ...

... Generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki Moon obiskal Darfur ...

... Zveza svobodnih sindikatov Slovenije ostro proti podražitvam in nezviševanju plač ...
OFF NAPOVEDNIK

Če vas je kdaj motilo, da je lik Che Guevare postal zgolj modni dodatek in se ga prodaja na majicah in drugih oblačilih, vam moramo povedati, da je tržni sistem dvignil razprodajo tega protagonista revolucije na nov nivo. Nekdanji agent CIE Gustavo Villoldo (izg. Vijoldo) namreč dejansko prodaja njegov pramen las, poleg tega pa še zemljevid, ki so ga uporabljali pri lovu na Che-ja, fotografije njegovega trupla in njegove prstne odtise. Koliko bo nekdanji agent za te dobrine zahteval oziroma iztržil, sicer ni znano, pa tudi zanima nas ne preveč.

Morda je bolj zanimivo to, kdo bi to želel kupiti. Kakšna hollywoodska zvezda morebiti ali pa kar nekdanji Che-jev šef Fidel Castro. Castro je bolj šibkega zdravja zadnje čase, zato bi lahko uporabil Che-jev pramen las in ga s pomočjo napredne kubanske medicinske tehnologije kloniral, v njegovo telo pa prenesel svoj um. Če mu to uspe, v redakciji APR izjavljamo, da bomo ponosno nosili majice in modne torbice z likom Fidela Guevare.

Berete fantazijski OFF Program Radia Študent!

OFF PROGRAM

V Britoff-u smo že poročali o aretaciji treh domnevnih teroristov v Nemčiji. Prijeti naj bi načrtovali napada z eksplozivom na frankfurtsko letališče in na ameriško vojaško bazo v Ramsteinu. Dva od načrtovalcev sta nemška državljana, tretji pa naj bi bil Pakistanec. Aretacijo je potrdil tudi nemški obrambni minister Jung in ob tem pohvalil varnostne sile. Priznal je tudi, da je obstajala neposredna nevarnost, več pa ni želel povedati. Preiskave so nemške oblasti opravile v več zveznih deželah.

Republikanski senator Larry Craig, ki je zaradi nagovarjanja policista v civilu k seksu na stranišču letališča v Minneapolisu že napovedal svoj odstop za konec septembra, si je premislil. Tako je njegov tiskovni predstavnik dejal, da se bo morda boril naprej. Craigu je namreč žal, da je dejanje priznal, saj naj bi se s tem hotel le izogniti večjim nevšečnostim, zdaj pa mu je hrbet že obrnila tudi njegova stranka. Larry Craig sicer ostro zatrjuje, da ni homoseksualec in je večkrat glasoval proti njihovim pravicam, zdaj pa se njegov republikanski imidž postavlja na laž.

Na laž je že zdavnaj postavljena uspešnost ameriške politike v Iraku, ameriška administracija pa skuša na vsak način to spremeniti. Poveljnik ameriških enot v Iraku, general David Petraeus, je nakazal, da bi lahko od marca prihodnje leto priporočil zmanjšanje ameriških enot v tej državi. To bi se sicer zgodilo postopoma, vendar bi tudi po zmanjšanju ostalo tam okoli sto trideset tisoč ameriških vojakov. Kaj bodo s tem Američani dosegli, ni znano, očitno je važno le, da se nekaj dela.

Drugo izjemno problematično regijo, in sicer Darfur, je obiskal generalni sekretar Ban Ki Moon. Kot pravi sam sekretar, je prioriteta njegovega obiska pripeljati v regijo 26.000 vojakov Združenih narodov in Afriške unije. Ban Ki Moon pravi, da je obiskal Darfur, da bi na lastne oči videl stanje tamkajšnjih ljudi. Z obiskom bi rad tudi spodbudil sudansko vlado, ki je končno sprejela mirovne sile. Po mirovnem sporazumu iz leta 2005 naj bi imel južni, pretežno krščanski del Sudana, samoupravo šest let, nato pa naj bi se izvedel referendum o odcepitvi.

O vzpostavitvi palestinske države sta se v Jeruzalemu pogovarjala vodja in bivši vodja dveh glavnih krivcev za obstoječe stanje, in sicer izraelski premier Olmert ter bivši britanski premier Blair. Blair je sedaj namreč odposlanec bližnjevzhodne četverice. Olmert je Blairu cinično predstavil pogoje, ki jih morajo izpolniti palestinske oblasti, da bi prišlo do napredka v mirovnih pogajanjih. Blair se bo sestal še z izraelskim obrambnim ministrom Barakom. O svoji turneji na širšem območju bo konec meseca poročal bližnjevzhodni četverici, torej ZDA, EU, Rusiji in Združenim narodom.

Za konec še nekaj domačih novic. Janša je predsedniku parlamenta Cukjatiju predlagal Zofijo Mazej Kukovič za ministrico za zdravje in Radovana Žerjava za ministra za promet. Kandidata za ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo pa bo predlagal takoj, ko se bo o njemu dogovoril s koalicijsko partnerico.

Po parlamentarnih počitnicah naj bi se nadaljevalo razpravljanje o resoluciji o nacionalnem programu visokega šolstva 2007-2010, vendar je prišlo na današnji seji pristojnega odbora državnega zbora do zapleta. Več nam je povedal Rudolf Moge iz LDS, sicer predsednik tega odbora:Priča smo ponovnim podražitvam hrane, na kar so se odzvali tudi v Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije na jutranji tiskovni konferenci. Več je za naš radio povedal predsednik te zveze Dušan Semolič:Za konec pa še javljanje našega sodelavca Anžeta, ki nam bo povedal kaj več o dogajanju v Alicanteju v Španiji, kjer se odvija evropsko prvenstvo v košarki:Komentarji
komentiraj >>