Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Atomski KROFF! (2844 bralcev)
Sreda, 5. 9. 2007
Boris V.BUUUM!


... Nova Slovenija bo najkasneje do ponedeljka predlagala ministra za visoko šolstvo ...

... Srbski zunanji minister in evropski komisar za širitev proti delitvi Kosova ...

... Od naslednjega leta bodo Srbi lažje vstopali v EU ...

... ZDA preletel bombnik z jedrskimi raketami ...

Poslanec Nove Slovenije Alojz Sok je dejal, da bodo ime kandidata za ministra za visoko šolstvo znanost in tehnologijo sporočili najkasneje do ponedeljka, tako da bi se o njemu lahko odločalo na seji vlade v torek. Pred imenovanjem mora kandidat opraviti še preizkus pred matičnim delovnim telesom. Sok je dejal, da je res, da se odločajo dolgo časa, vendar se na koncu odločijo dobro. Aha.

Zunanji minister Srbije Vuk Jeremić in evropski komisar za širitev Ollie Rehn sta se izrekla proti temu, da bila delitev Kosova rešitev za kosovsko vprašanje. Jeremić je dejal, da Srbija kot demokratična in mednarodno priznana država ostro nasprotuje njeni delitvi, Rehn pa pravi, da se Evropska unija drži načel kontaktne skupine, ki ne vključujejo delitve.

Poleg tega je Rehn dejal, da bosta EU in Srbija sporazum o poenostavitvi pridobivanja vizumov za potovanje srbskih državljanov v EU podpisali osemnajstega septembra, začel pa bo veljati prvega januarja naslednje leto. Jeremić se je sestal še z generalnim sekretarjem Nata Jaap de Hulahup Schefferjem. Srbija se je kljub bombardiranju priključila Partnerstvu za mir.

Skoraj zanimiva novica prihaja iz Združenih držav. Bombnik B-52 je prejšnji teden preletel celo ozemlje ZDA s šestimi jedrskimi raketami. Te pa so bile na letalu po pomoti. Jedrske bombe so odkrili na krovu šele, ko je letalo pristalo. O incidentu je bil obveščen tudi Bush, novica pa je zanimiva samo skoraj, ker nobena bomba ni padla in eksplodirala.


Komentarji
komentiraj >>