Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF brez kesanja! (2815 bralcev)
Petek, 7. 9. 2007
Boris V.

... Slovenska vlada ustanovila skupino strokovnjakov za mejo...

... Rupel se diplomatsko strinja z Ischingerjem ...

... Paparaci govori nekaj o kesanju zaradi holokavsta ...

... Države Apeca sprejele neobvezujoč dogovor o podnebnih spremembah ...

KROFF
V kabinetu predsednika vlade so potrdili, da je vlada konec avgusta ustanovila skupino slovenskih strokovnjakov na področju mednarodnega prava. Ti bodo pripravili pravna izhodišča za reševanje problema z mejo. Skupina bojda ostaja odprta tudi za strokovnjake, ki v njej še niso. Skupini pravnih strokovnjakov obeh držav naj bi do konca leta pripravili predlog sporazuma za haaško sodišče, ki pa ga morata potrditi oba parlamenta. Srečno.

Hrvaška vlada je sklenila v prednostno obravnavo parlamentu poslati predlog zakona o ustanovitvi »Sklada za financiranje razgradnje in shranjevanja radioaktivnih odpadkov iz nuklearke Krško«. Hrvaška in Slovenija sta se v meddržavni pogodbi iz leta 2002 zavezali, da bosta do leta 2020 skupaj prispevali 350 milijonov evrov za razgradnjo.

Vodja slovenske kvazi-diplomacije Dimitrij Rupel se je ob robu srečanja zunanjih ministrov Evropske unije na Portugalskem srečal s predstavnikom EU v pogajalski trojki za Kosovo Wolfgangom Ischingerjem. Ta je imel to nesrečo, da je z Ruplom govoril »dolgo in podrobno«, Rupel pa se diplomatsko strinja z željami trojke o rešitvi do desetega decembra.

Potujoči papež Benedikt šestnajsti je obiskal Avstrijo in se na Dunaju poklonil žrtvam holokavsta ter izrazil žalost, kesanje in prijateljstvo judovskemu ljudstvu. Kesanje seveda ni iskreno, če pogledamo dejstvo, da se Cerkev še ni distancirala od tega, da jo je v času holokavsta bolj skrbelo čuvanje lastnega bogastva kot življenja nevernikov.

Države Apeca, torej Skupine za azijsko-tihomorsko sodelovanje, so dosegle enotno stališče glede podnebnih sprememb, čeprav je najprej prišlo do spora med razvitimi in tistimi v razvoju. Dokument vsebuje težnjo za zmanjšanje porabe energije za petindvajset odstotkov do leta 2030. Vendar brez skrbi, dokument ni obvezujoč.


Komentarji
komentiraj >>