Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Nedelja, 23. 9. ´07 ob 19.00 (ponovitev 30. 9. ´07 ob 10.00) LISBON IMPROVISATION PLAYERS: Spiritualized (Clean Feed, 2006) (2189 bralcev)
Nedelja, 23. 9. 2007
zoranpLisbon Improvisation Players: Spiritualized

Tole zanimivo glasbeno izkušnjo v polju sodobne improvizirane godbe na medkontinentalni osi nam je omogočila vedno bolj propulzivna, opazna in smela portugalska založba Clean Feed Records. Hkrati se bomo tokrat tudi prvič resneje srečali s početjem na portugalskem (post)jazzovskem prizorišču, saj je vedno bolj bogata tovrstna ponudba od tam v teh krajih še vedno precejšnja neznanka. Prav omenjena založba je namreč organizirala sodelovanje petih glasbenikov, ki so sicer že prej sodelovali z njo, pa potem snemanje rezultatov tega kreativnega soočenja in seveda tudi njihov izid. Trem Portugalcem, med katerimi je bil tudi eden najuglednejših tamkajšnjih pihalcev Rodrigo Amado, druga dva pa sta kontrabasist in bobnar, katerih imeni meni zaenkrat še ne povesta ničesar, a si ju bom po tem poslušanju zagotovo zapomnil, se je pridružil nam dobro poznani teksaški trobentač Dennis Gonzalez. V zaključnih dveh skladbah pa je zasedbo razširil v kvintet in zvok obogatil še čelist nemških korenin Ulrich Mitzlaff. Izvedli so šest skladb improvizatorske dolžine, saj so vse kolektivno delo (so)igralcev. In vtis po poslušanju je: stojijo! Preverite sami.


Komentarji
komentiraj >>