Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Anti-rehabilitacijski KROFF! (2924 bralcev)
Četrtek, 20. 9. 2007
Boris V.Makedonija

... NATO razmišlja o zmanjšanju sil za hitro posredovanje ...

... Kanada priznava Makedonijo pod njenim ustavnim imenom ...

... Sok iz NSi trdi, da je novela o žrtvah vojnega nasilja usklajena ...

... Opozicija hoče več razprave o šolskih zakonih ...
KROFF

Makedonija

Tiskovni predstavnik zveze NATO James Appathurai je dejal, da so začeli razmišljati o zmanjšanju sil za takoimenovano hitro posredovanje, saj so članice preveč svoje vojne sile vložile v misije NATA. Tako se razmišlja, da bi imeli za hitro posredovanje na razpolago manj kot petindvajset tisoč vojakov. NATO ima sicer v Afganistanu štirideset tisoč vojakov, na Kosovu pa še šestnajst tisoč.

Kanada se je priključila skupini držav, ki priznavajo Makedonijo pod njenim ustavnim imenom. S tem je opustila uporabo naziva »Former Yugoslav Republic of Macedonia«, ki ga za omenjeno državo še vedno uporabljajo zveza Nato, Evropska unija in Združeni narodi. Odločitvi Kanade ostro nasprotuje Grčija, nezadovoljnih pa naj bi bilo tudi več tisoč Grkov, ki prebivajo v Kanadi.

Nezadovoljni so tudi na Bližnjem vzhodu. Vendar brez skrbi. Ameriška državna sekretarka Condoleeza Rice si ponovno prizadeva za mir. Pozvala je Izrael in Palestino, naj pred bližnjevzhodno mirovno konferenco, ki bo na pobudo Združenih držav predvidoma potekala novembra, pripravijo dokument, ki bo prinesel konkretne rezultate v smeri oblikovanja neodvisne palestinske države.

Opozicijski poslanci iz Liberalne demokracije, Socialnih demokratov, Nepovezanih poslancev, Nacionalne stranke in neodvisni Slavko Gaber si prizadevajo za umik šolskih zakonov z dnevnega reda septembrske seje. Predsednika odbora Državnega zbora za šolstvo Grimsa pozivajo, naj podaljša čas za razpravo in tako preneha s podcenjujočim odnosom do instituta javne predstavitve mnenj. Grimsu se zdi predlog nesmiseln.

Grimsov kolega Rupel pa znova rešuje odnose med Slovenijo in Hrvaško. Na seji Odbora državnega zbora za zunanjo politiko je zagotovil, da odločitev o presojanju meje med državama na sodišču v Haagu še ni sprejeta. Prav tako naj Slovenija ne bi odstopila od načela pravičnosti.

Alojz Sok iz Nove Slovenije je dejal, da so se koalicijske stranke uskladile glede novele zakona o žrtvah vojnega nasilja. Sok pravi, da se strinja tudi Desus, tam pa pravijo, da so novelo uskladili le do nekje. Znano je seveda, da bi rade desničarske stranke rehabitilirale nekatere oblike kolaboracije.


Komentarji
komentiraj >>