Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
O novih političnih poigravanjih s Kosovo komisijo (3701 bralcev)
Petek, 28. 9. 2007
Urh
Ministrstvo za finance je komisiji za preprečevanje korupcije končno v sredo zagotovilo nujno potrebna dodatna proračunska sredstva v višini 100.000 evrov. S tem je ugodilo prošnji komisije, ki jo je na ministrstvo naslovila konec avgusta. Sredstva so namenjena le izplačilu plač in ne pokrijejo materialnih izdatkov, zagotovljena pa so le do konca leta. Kaj bo leta 2008 se še ne ve? Protikorupcijska komisija kljub pomanjkanju denarja opravlja svoje delo, kar pa se večinoma konča pri kazenskih ovadbah, saj komisija širših pooblastil nima. Ena izmed zadnjih ovadb bo priromala na sodišče po prejemu večjega števila prijav o domnevnih kršitvah postopkov javnega naročanja operacijskih miz na kliničnem centru Maribor, kjer komisija domneva, da nakup osemnajstih operacijskih miz in opreme, ustreza definiciji korupcije.
Ministrstvo za finance je komisiji za preprečevanje korupcije končno v sredo zagotovilo nujno potrebna dodatna proračunska sredstva v višini 100.000 evrov. S tem je ugodilo prošnji komisije, ki jo je na ministrstvo naslovila konec avgusta. Sredstva so namenjena le izplačilu plač in ne pokrijejo materialnih izdatkov, zagotovljena pa so le do konca leta. Kaj bo leta 2008 se še ne ve? Protikorupcijska komisija kljub pomanjkanju denarja opravlja svoje delo, kar pa se večinoma konča pri kazenskih ovadbah, saj komisija širših pooblastil nima.

Ena izmed zadnjih ovadb bo priromala na sodišče po prejemu večjega števila prijav o domnevnih kršitvah postopkov javnega naročanja operacijskih miz na kliničnem centru Maribor, kjer komisija domneva, da nakup osemnajstih operacijskih miz in opreme, ustreza definiciji korupcije. V univerzitetnem kliničnem centru Maribor trditve zanikajo in od predsednika komisije Draga Kosa zahtevajo ustno opravičilo. Ga pa tudi sedanja vlada, za katero je znano, da se želi Kosove komisije znebiti, kot običajno obtožuje, da stvari politizira in jih v javnost podaja z namenom diskreditacije oblasti. So pa seveda te trditve skoraj že v polju teorij zarote.

O delovanju komisije, novih finančnih sredstvih – ki sicer niso kdo ve kaj visoka - in kritikah vladnih kritika o komisiji smo govorili z njenim predsednikom Dragom Kosom:Kako pa razpis in nakup operacijskih miz komentira nekdanji minister za zdravje Dušan Keber?Če se vrnemo spet na splošno delovanje Kosove komisije, je eden izmed njenih največjih kritikov iz vladajoče koalicije poslanec SDS Dimitrij Kovačič. Ta Kosu očita, da svojo funkcijo izrablja in podpihuje javnost. Poslušajmo Kovačičeve argumente, zakaj bi to naj bilo tako?Kako pa Kosovo komisijo in splošno korupcijsko klimo v Sloveniji vidi Dušan Keber?Opozicija Kosovo komisijo doživlja kot eno bolj uspešnih državnih inštitucij, pa čeprav so njene pristojnosti zelo omejene. Prav tako pa se ne strinjajo z vladnimi kritikami kosove komisije. Dušan Kumer, poslanec Socialnih demokratov.Čeprav je komisija za preprečevanje korupcije dobila nujno potrebna finančna sredstva, da bo normalno delovala do konca leta, pa njene usoda v prihodnjih letih ostaja negotova. Za gotovo pa bo korupcija v naši državi še naprej cvetela, kot se to dogaja v vsakem kao liberalno demokratičnem sistemu.

ODPOVED: Kultivator sta pripravila Tea in Urh.


Komentarji
komentiraj >>