Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Neodvisni KROFF! (3008 bralcev)
Petek, 28. 9. 2007
Boris V.Neodvisnost?

... Pakistansko vrhovno sodišče razsodilo v prid Mušarafu ...

... Baskija napovedala referendum ...

... V New Yorku neposredni pogovori med Beogradom in Prištino ...

... Pavliha bi rad odgovore Rupla glede govoric iz Srbije ...

Pakistanski predsednik Pervez Mušaraf bi rad ostal predsednik tudi v nadalje. Tako je že vložil kandidaturo za nov petletni predsedniški kandidat. Opozicija in civilnodružbene skupine pa so želele to preprečiti in se pritožile, saj ustava vojaškemu poveljniku ne dovoljuje predsedniške kandidature. Mušaraf je namreč general. Vrhovno sodišče pa je s šestimi glasovi za in tremi proti presodilo v prid Mušarafu.

Baskija je napovedala, da bo konec oktobra naslednje leto sklicala referendum o svoji prihodnosti, ki bo vključeval tudi možnost neodvisnosti. To je napovedal baskovski premier Ibarretxe. Načrt je vlada v Madridu že zavrnila, če se z idejo ne bo strinjala niti kasneje, bo sklican nezavezujoč referendum. Ibareče misli, da bi s tem predlogom lahko rešili spor med Španijo in Eto.

V New Yorku so se začeli neposredni pogovori med najvišjimi predstavniki Beograda in Prištine o statusu Kosova. Pogajanja vodijo predstavnik EU, ZDA in Rusije, Ischinger, Wisner in Bozan-Harčenko. Beograd zastopata predsednik Tadić, premier Koštunica in ministra za zunanje zadeve ter tisti za Kosovo, Jeremić in Samardžić, albansko stran pa predsednik Sejdiu in premier Ceku ter opozicijska voditelja Thaqi in Surroi.

Poslanca Socialnih demokratov Marka Pavliha zanima ali so govorice o srbskem bojkotu Slovenije v primeru priznanja neodvisnega Kosova resne. Zato je o tem poslal pisno poslansko vprašanje Dimitriju Ruplu. Pavliha se navezuje na poročanje srbskega rumenega časopisa Press, ki pravi, da bi morala Srbija ostro ukrepati v primeru slovenskega priznanja. Kako bo odgovoril Rupel, bomo šele videli.


Komentarji
komentiraj >>