Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Sporni KROFF! (3216 bralcev)
Sreda, 3. 10. 2007
Boris V.Prijatelja

... Hrvati bodo uveljavili ekološko-ribolovno cono za članice EU s 01.01.2008 ...

... Spor med Sanaderjem in Mesićem ...

... Nemčija praznuje dan enotnosti ...

... V Ukrajini špekulacije o koalicijah ...

Hrvaški premier Sanader je dejal, da bo Hrvaška s prvim januarjem prihodnjega leta uveljavila zaščitno ekološko-ribolovno cono v Jadranu tudi za članice Evropske unije. Predstavnik Evropske komisije je pred tem Hrvaško opozoril, da bo imela enostranska razglasitev te cone negativne posledice za hrvaško približevanje Evropski uniji. Na to je Vladimir Drobnjak, glavni hrvaški pogajalec, odgovoril, da je odločitev sabora o polni uveljavitvi cone suverena in obvezujoča.

Ostajamo na Hrvaškem. Premier Sanader se ne strinja s predsednikom Mesićem, da bi moral v zvezi z delovanjem haaškega sodišča pred Generalno skupščino Združenih narodov nastopiti predsednik države. Tako je Sanader napovedal, da bo skupščino nagovoril on, generalnemu sekretarju Združenih narodov Ban Ki Moonu pa je že poslal protestno pismo zaradi sodbe haaškega sodišča na sojenju takoimenovani vukovarski trojici.

Bolj kot hrvaška premier in predsednik so enotni Nemci. Vsaj formalno. Nemčija namreč praznuje dan enotnosti oziroma sedemnajsto obletnico združitve. Predsednik bundestaga Norbert Lammert je poudaril, da so dosežki nemške združitve enotnost, pravičnost in svoboda. Slovesnosti je pa, kot se za svobodne in pravične evropske družbe spodobi, odprla ekumenska maša z govorom hamburškega nadškofa Thissna.

Malce manj enotni pa so očitno Ukrajinci. Na nedeljskih parlamentarnih volitvah je največ glasov dobila »Stranka regij« premierja Janukoviča in sicer štiriintrideset odstotkov. Za njim je Blok Julije Timošenko s tridesetimi, na tretjem mestu pa Juščenkova »Naša Ukrajina« s štirinajstimi. V parlament je uspelo vstopiti še komunistom in Stranki Voldimira Litvina. Predsednik Ukrajine Juščenko je vseh pet strank pozval k oblikovanju širše koalicije, ključno vprašanje pa je, komu se bo pridružila prav njegova stranka.


Komentarji
komentiraj >>