Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Intervju s Fabriziem Moseguejem o Hugu Chávezu (3968 bralcev)
Nedelja, 7. 10. 2007
Boris V.The fatherland!

Hugo Chávez je človek, ki je postavil Latinsko Ameriko spet na politični zemljevid sveta. Ali jo je postavil tja kot zgled ali kot opozorilo, je seveda odvisno od tega ali se z njegovo politiko strinjate ali ne. O temu in Venezueli danes smo se pogovarjali z Venezuelčanom Fabriziem Moseguejem, študentom španščine in zgodovine na ljubljanskem filofaksu. Klikni na puščici spodaj in poslušaj intervju.
The fatherland!

Intervju s Fabriziem Moseguejem o Hugu Chávezu!

Hugo Chávez je človek, ki je postavil Latinsko Ameriko spet na politični zemljevid sveta. Ali jo je postavil tja kot zgled ali kot opozorilo, je seveda odvisno od tega ali se z njegovo politiko strinjate ali ne. Na venezuelski predsedniški položaj se je povzpel leta 1998 in bo ostal na njem najmanj do leta 2013. Vendar mu je oblast zadišala že prej. Leta 1992 je namreč kot visoki vojaški funkcionar izvedel vojaški udar proti tedanjemu predsedniku Carlosu Andrésu Pérezu. Udar je propadel, Chávez je moral za dve leti v zapor, njegova popularnost pa je rasla. In prav ta popularnost pretvorjena v volilne zmage mu omogoča izvedbo mnogih in planiranje še več projektov, s katerimi pa se ne strinjajo vsi segmenti venezuelske družbe. O Hugu Chávezu in Venezueli danes smo se pogovarjali z Venezuelčanom Fabriziem Moseguejem, študentom španščine in zgodovine na ljubljanskem filofaksu.ODPOVED: S Fabriziem Moseguejem, venezuelskim študentom v Ljubljani, se je o Chávezovi Venezueli pogovarjal Boris.


Komentarji
komentiraj >>