Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Skoraj OFF izjav! (4411 bralcev)
Petek, 12. 10. 2007
Boris V.Pozivi na volitve s strani Boga in Alaha!
... V Moskvi pogovor o orožju med ameriškimi in ruskimi ministri ...

... V Iraku spet masaker civilistov s strani Američanov ...

... Stranka sudanskega predsednika poziva bivše upornike k pogajanjem ...

... Muslimani praznujejo bajram ...

OFF NAPOVEDNIK

Kadilci, ki tako radi tožijo po dobrih starih časih, ko so v dimu kontrolirali notranjosti barov, klubov in podobnih krajev, so, tako kot svoje pravice tukaj, izgubili še eno nekje drugje. Na kalifornijskih cestah namreč. Guverner te ameriške zvezne države Arnold Schwarzenegger je podpisal zakon, ki prepoveduje kajenje v osebnih avtomobilih, če se notri nahaja tudi oseba mlajša od osemnajst let. Za ta prekršek je zagrožena kazen sto dolarjev, poleg Kalifornije pa sta v ZDA še dve zvezni državi s podobnima zakonoma, vendar je kalifornijski najbolj restriktiven.

Zakon je lahko podpisati, težje pa ga bo implementirati. Zato zakon tudi predvideva, da policisti ne bodo smeli zaustavljati vozila zgolj zaradi kajenja in prisotnosti otroka. To naj bi prestopilo mejo ustavno zagotovljenih pravic. Kazen za pušenje bodo lahko izrekli le ob še kakšnem prometnem prekršku. Kaj pa ustavno zagotovljena pravica nekadilcev, da se vozijo v avtomobilu brez dima? No, to je spet vprašanje, na katerega bodo kadilci le jezno zamahnili z roko in si prižgali čik.

Berete OFF Program, ki nikomur ne zagotavlja ustavnih pravic.

OFF PROGRAM

V Moskvi so se sestali ameriška zunanja ministrica Condoleezza Rice, obrambni minister Robert Gates in njuna ruska kolega Sergej Lavrov in Anatoli Serđukov. Skušali bodo rešiti spore glede sporazumov o nadzoru nad orožjem, ki jih je ponovno oživil ameriški plan za postavitev protiraketnega ščita v Evropi. Govora bo tako o tem kot tudi o odločitvi Rusije, da začasno prekine izvajanje Pogodbe o konvencionalnih silah v Evropi, omenjen pa bo verjetno tudi Sporazum o omejevanju strateškega orožja Start I, ki neha veljati leta 2009.

Američani pa nadzora nad orožjem v Iraku nimajo oziroma ga ne izvajajo. V napadu ameriških zračnih sil severno od Bagdada je bilo ubitih najmanj 15 ljudi, bolj specifično žensk in otrok. To naj bi bil največji pomor civilistov v posamični akciji okupatorjev od začetka vojne v Iraku. Pokol priznava tudi ameriška vojska, vendar so hkrati izrazili tudi obžalovanje, da so bili v prizadevanjih, da Irak osvobodijo terorizma, ubiti tudi nedolžni. No, potem je pa vse v redu.

V Sudanu se spet govori o pogovorih. Tako stranka sudanskega predsednika Omarja al-Bashirja poziva k pogajanjem z bivšimi južnimi uporniki, ki so se umaknili iz vlade enotnosti. Narodna kongresna stranka pravi, da je umik Sudanskega ljudskega osvoboditvenega gibanja - ali SPLM - z vlade pogajalska taktika, diplomati pa menijo, da bi to lahko ogrozilo sporazum iz leta 2005, ki je končal enaindvajsetletno državljansko vojno. SPLM zahteva mejno demarkacijo in umik severnih enot iz juga. Vse strani govorijo o miru, odposlanec Afriške unije pa je vseeno zaskrbljen, da bi se lahko mir kmalu končal.

Slovenija postaja vse bolj podobna drugi članici Evropske unije, Poljski. Ministrstvo za pravosodje je predstavilo osnutek predloga novega kazenskega zakonika, ki gre tako v javno razpravo. Posebnost tega zakonika je, da ja uvaja dosmrtno kazen, in sicer za kaznivo dejanje genocida, hudodelstva zoper človečnost in vojnega hudodelstva. Do smrti v čuzi pa bodo lahko tudi tisti, ki bi dvakrat ali večkrat odvzeli življenje. Tako naj bi Slovenija lahko izvršila tako kazen, ki bi jo izreklo mednarodno sodišče. Umorov pa ne bo nič manj kot doslej.

Slovenska filantropija v sodelovanju s Pravno-informacijskim centrom organizira v ponedeljek novinarsko konferenco, kjer se bodo predstavile pripombe na predlog »Zakona o mednarodni zaščiti«. O čem bo govora na tej konferenci in kakšne so te pripombe, nam je povedala Sonja Sikošek s Pravno-informacijskega centra:Slovenska nevladna okoljevarstvena organizacija »Greenslo« obtožuje državo za poplave, ki so nedavno pretresle Slovenijo, prav tako pa zahteva odstop ministra za okolje in prostor Janeza Podobnika. Kakšna je krivica države, nam je povedal predsednik organizacije »Greenslo«, Vojko Bernard:Muslimani v Sloveniji praznujejo bajram, praznik, ki označuje konec ramazanskega posta. O dogajanjih ob prazniku smo govorili s tajnikom slovenske Islamske skupnosti, Nevzetom Porićem:Porića smo vprašali še, ali je voliti tudi muslimanska dolžnost:Drugi globoko duhovni ljudje, slovenski škofje, so pozvali »vernike in plemenito misleče ljudi« k udeležbi na predsedniških volitvah, kar je po njihovem tako državljanska kot krščanska dolžnost. O tem nam je več povedal tajnik Slovenske škofovske konference, Andrej Saje:


Povezave na tedenske oddaje Aktualnopolitične redakcije Radia Študent:

Kultivator z naslovom "Enotni ali enoumni v zmagi? " izpod prstov ekipe "sunitski trikotnik smrti"

Okrogla miza Urh in Andraž s tremi predsedniškimi kandidati: Gaspari, Jelinčič in Krajnc

APR Intervju: "Kosovska problematika, zgodovina in politične alternative" izpod prstov BorisaV


Zeitgeist ekipe AinA z naslovom "Privatna vojska v Iraku ali kako se je divji zahod naselil v deželi naftnih vrelcev"

APR Intervju: Vladimir Vodusek

APR Intervju: Intervju s Fabrizijem Mosegujem o Hughu Chavezu(tudi) vredno ogleda:

En azil prosim:Oddaja pod okriljem društva matafir na temo; Mladoletniki brez spremstva

Recenzija Urha in Erika filma Rambo 3. Celotna oddaja je na voljo v poslušljivi obliki

APR Intervju: Brank Grims, polsanec SDS - Svaka mu čast (čas trajanaja : 1 ura)
Komentarji
komentiraj >>