Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Ponedeljek, 29. 10. ´07 ob 19.00 (ponovitev 5. 11. ´07 ob 10.00) SAMO ŠALOMON EUROPEAN QUARTET: Fall Memories (Splasc(h), 2007) (2151 bralcev)
Ponedeljek, 29. 10. 2007
zoranpJa, nekatere stvari, povezane s tukajšnjo (post)jazzovsko ustvarjalnostjo in produkcijo so se v zadnjih letih bistveno spremenile. Še posebej tiste, ki jih tako ali drugače podpisuje Šalamon. Če je bilo še ne tako dolgo nazaj vsakokratno presenečenje že golo dejstvo, da je album kakšnega SLO-jazzerja sploh izšel; pa pozneje, da je komu uspelo k svojemu avtorskemu projektu pritegniti kakšnega vsaj malo znanega tujca; pa še malo kasneje, da je kdo izmed »naših« plato posnel v tujini ter potem, da jo je kdo morda celo izdal pri tuji založbi, so s časom, Šalamonom in še nekaterim takšne situacije postale povsem običajne. Kajpak: opisano samo po sebi še ne pove veliko o kvalitetah v tako vzpodbudne okoliščine ujetega ustvarjalnega akta. In zato je pri »Fall Memories« tu točka ponovnega presenečenja. Izid tega albuma je bil napovedan, pričakovali smo ga, a nekako brez posebnega vznemirjenja, saj smo glede na dosedanje izkušnje, nabor sodelavcev pri njegovem snemanju in kontekst njegovega nastanka pričakovali (vsaj) solidno diskografsko delo. Dobili pa smo presenetljivo več. Z njim avtor ponuja glasbo nespornih užitkov; dokument o uživanju v ustvarjanju, in izdelek, ob katerem lahko brez običajnih, čeprav še tako drobnih pomislekov uživamo predvsem tudi poslušalci. Prepričajte se!


Komentarji
komentiraj >>