Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Začaran OFF Program! (4294 bralcev)
Četrtek, 1. 11. 2007
Boris V.Kaj se skriva znotraj?

... V Pakistanu nov samomorilski napad ...

... Japonska končala vojaško pomoč ameriškim silam v Indijskem oceanu ...

... Kurdski uporniki pozivajo Turčijo k mirovnemu načrtu ...

... Neka baptistična cerkev v ZDA dolžna plačati 11 milijonov zelencev družini padlega vojaka ...

OFF NAPOVEDNIK

Prvi november bi kmalu postal prav poseben dan tudi za neko Malezijko. Ženska je pred svojim domom mirno opravljala svojo od Boga dano dolžnost, torej prala je perilo, ko jo je kar naenkrat nekdo ustrelil. Ko je začutila bolečino v prsih, je pravilno ugotovila, da je ranjena in je šla k sosedu po pomoč, nakar jo je ta odpeljal v bolnišnico. Vendar to najverjetneje ni bil poskus umora. Žrtev živi namreč v hiši tik ob plantaži oljnih palm, tam pa se radi zadržujejo divji prašiči.

Policija tako sklepa, da je bila Malezijka s puško, kakršne uporabljajo za streljanje teh živali, ustreljena pomotoma, saj je bila v času nesreče na tistem območju prijavljena večja skupina lovcev na divje prašiče. Vendar objektivnost od nas terja, da pogledamo ali obstajajo tudi druge možnosti. Morda pa je to le bil poskus umora. Vendar ne poskus umora človeka, temveč divjega prašiča. Malezijka je imela morda zgolj to nesrečo, da je, kot se ljudsko reče, »grda k svina«. Če je to res, lovcev niti ne moremo obsojati, žrtvi pa priporočamo, naj se preseli ali pa ne hodi ven iz hiše.

Berete OFF Program, ki je »dober k svina«!

OFF PROGRAM

V Pakistanu je v samomorilskem napadu umrlo najmanj osem ljudi. Napadalec se je z motorjem polnim razstreliva zaletel v avtobus, ki je prevažal pakistanske vojake, ki so se urili za pilote. Napad se je zgodil na območju ene največjih zračnih vojaških baz v Pakistanu. Poleg smrtnih žrtev je bilo ranjenih še okoli štirideset ljudi, eksplozija pa je ranila tudi tri šolarje, ki so se nahajal v bližini avtobusa. To pa ni bil prvi poskus samomorilskega napada v tej bazi. Pred nekaj meseci se je napadalec vtihotapil v območje policijskega poslopja, vendar so ga ustrelili, preden je izvršil svojo misijo.

Svojo vojaško misijo v Indijskem oceanu pa je zaključila Japonska. V okviru te misije je podpirala Američane v Afganistanu tako, da jih je oskrbovala z gorivom. Japonska vlada je sicer hotela podaljšati mandat svojim silam, vendar se za to ni odločila zaradi močnega nasprotovanja japonske opozicije. Ta pravi, da se Japonska, ki je uradno miroljubna, ne bi smela udejstvovati v ameriških vojnah. Premier Jasua Fukuda pa pravi, da bo vlada naredila vse, kar je v njeni moči, da bo čim prej znova pognala misijo. Analitiki opozarjajo, da je lahko ta odločitev udarec japonskemu zavezništvu z Združenimi državami.

Kurdi pa so se morda ustrašili udarca turške vojske in tako je eden višjih predstavnikov Kurdske delavske stranke in upornikov na severu Iraka Abdurahman Cadirci Turčijo pozval, naj pripravi mirovni načrt, da bi tako končali nasilje na turško-iraški meji. Cadirci je dejal, da je Turčija proti njim na severu Iraka izpeljala štiriindvajset vojaških akcij, vendar ji ni uspelo uničiti upornikov. Pravi, da vojaška rešitev ni bila nikoli uspešna. Poleg tega je Ankaro pozval, naj izpusti vodjo Kurdske delavske stranke Abdulaha Öcalana in Kurdom prizna njihovo nacionalnost, kulturne in politične pravice ter svobodo izražanja.

Svobodo izražanja pa na neokusen način izrablja baptistična cerkev Westboro iz Kansasa v Združenih državah. Njeni člani so marca leta 2006 demonstrirali na pogrebu nekega vojaka in govorili, da ameriški vojaki umirajo, ker Združene države tolerirajo homoseksualnost. Na pogrebe pridejo večkrat, s sabo pa imajo tudi transparente, na katerih piše, da Bog ne mara ZDA zaradi te tolerance. Poleg tega vzklikajo, da je smrt vojaka zato zaslužena. Oče padlega vojaka je to cerkev tožil, porota pa ji je naložila plačilo 2,9 milijona dolarjev splošne odškodnine, šest milijonov kazni in še dva milijona za duševne bolečine. Morda bo baptistična cerkev Westboro zdaj tožila Boga, ker dopušča homoseksualnost.

Selimo se na Balkan. Srbski dnevnik Politika je objavil javnomnenjsko raziskavo po kateri velika večina Srbov podpira vstop Srbije v Evropsko unijo. Po drugi strani pa niso navdušeni nad vstopom v NATO. Skoraj osemdeset odstotkov vprašanih je bilo za EU, le dobrih 26 pa meni, da bi članstvo v NATU Srbiji koristil. Poleg tega je bilo sedemdeset odstotkov vprašanih proti temu, da bi se Srbija hitreje vključevala v EU na račun izgube Kosova.

Odstopno izjavo je podal predsednik ministrskega sveta Bosne in Hercegovine Nikola Špirić. Tako protestira proti nedavnim ukrepom visokega predstavnika mednarodne skupnosti v BiH Miroslava Lajčaka, ki jih je uvedel, da bi izboljšal delovanje institucij Bosne in Hercegovine. Špirić meni, da ukrepi ne bodo pripomogli k izboljšanju razmer in da pomenijo kršenje Daytonskega sporazuma. O tej temi, specifično o reformi bosanske policije bo govoril tudi jutrišnji Kultivator. Srbi v Bosni so šli zaradi teh ukrepov tudi na ulice, zdaj pa poslušajmo odlomek iz izjave na to temo, ki jo je za Radio Študent dal predsednik Srbskega gibanja nevladnih združenj SPONA, Branislav Dukić:Za konec pa še malce o včerajšnji Noči čarovnic, ki jo je tržno gospodarstvo odlično izrabilo za svoj interes, mladi pa se masovno šemijo in rezbarijo buče ne vedoč, da so bile čarovnice v dobrih starih časih, ko človek še ni toliko dvomil v dogme Cerkve, tudi marginalizirane in zažgane na grmadah. O tem, o čem bi bilo dobro govoriti na tak dan, pa smo povprašali Janjo Škrjanc, predsednico »Društva za zaščito ustave in žrtev cerkve«:Povezave na tedenske oddaje Aktualnopolitične redakcije Radia Študent:

Intervju Urh in Matej Š. sta se pogovarjala s predsednikom stranke Krščanskih socialistov Andrejem Magajno

Intervju Urh, Matej J. Boris V so se pogovarjali s predsednikom stranke Zares Gregorjem Golobičem

Kultivator Urh in Matej J. sta se ukvarjala s poročilom o delovanju RTV-ja prvih 9 mesecev v letu 2007

Zeitgeist ekipe APR z naslovom "predsedniške volitve - prvi krog"

Terminal: z naslovom :"LIBERALI VS. NARODNJAKI, MILIJONTIČ" izpod prstov Iva Podržaja

Drogerija: z naslovom: "ibogain" izpod prstov Jankoviča

APR intervju I z naslovom "štirje ločeni intervjuji in poglobljena analiza o Kosovski problematiki, ki jo je pripravil Boris - vse v zvočni obliki!! "


(tudi) vredno ogleda:

Kultivator z naslovom "Enotni ali enoumni v zmagi? " izpod prstov ekipe "sunitski trikotnik smrti"

APR Intervju: Vladimir VodusekKomentarji
komentiraj >>