Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Plebejski OFF Program! (4741 bralcev)
Sreda, 14. 11. 2007
Boris V.»Se zavedaš? Če boš zanosila, bo od stvari, ki sem jih v življenju naredil, to še najbolj podobno delu!«

... V državnem svetu o spremembah ustave ...

... Bivši odgovorni urednik Dela Peter Jančič ustanavlja novo združenje novinarjev ...

... V Pakistanu aretiran predstavnik opozicije Imran Khan ...

... Demokrati objavili poročilo o stroških vojn v Iraku in Afganistanu. Cijena - prava sitnica ...

... Visoki komisariat Združenih narodov za begunce opozarja na težave iraških beguncev ...
OFF NAPOVEDNIK

Kdor misli, da je Evropska unija tolerantna in zavezana enakosti pred zakonom, je zguba. Dokaz o realnem stanju v EU je tudi razsodba madridskega sodišča, ki je zaradi žaljivosti s po tri tisoč evrov kaznovala karikaturista španskega satiričnega tednika El jueves. Karikaturista Guillermo Torres in Manuela Fontedevile sta namreč narisala karikaturo, ki prikazuje španskega prestolonaslednika princa Felipeja in njegovo ženo Letizio med seksom. Tožilec je zahteval celo po šest čukov za vsakega.

Karikaturista v obrambo trdita, da nista želela biti žaljiva, ampak sta se hotela ponorčevati iz programa španske vlade za večjo nataliteto. Ta med drugim vsebuje idejo, da bi starše za vsakega otroka nagradili z 2500 evrov pomoči. Kaj pa je pisalo pod sličico kraljevega seksa? Princ Felipe pravi ženi: »Se zavedaš? Če boš zanosila, bo od stvari, ki sem jih v življenju naredil, to še najbolj podobno delu!«

Berete anti-rojalistični OFF Program Radia Študent!

OFF PROGRAM

Med državnimi svetniki se širi razprava o oblikovanju pobude za spremembe ustave, da bi državni svet dobil pristojnosti in postal drugi oziroma zgornji dom slovenskega parlamenta. O tem je že govorila komisija državnega sveta za politični sistem, danes naj bi se razpravljalo na seji državnega sveta. Več o samem osnutku in razlogih zanj nam je povedal Janez Sušnik, predsednik državnega sveta:Mandatno-volilna komisija zaenkrat še edinega doma parlamenta je podala soglasje k vsem štirim novim ustavnim sodnikom, ki jih je predlagal predsednik države Janez Drnovšek. Komisija tako predlaga državnemu zboru, naj izvoli višjo sodnico Darinko Dekleva Marguč, višjega sodnika Boštjana Zalarja, vrhovnega sodnika Miodraga Đorđevića in predsednico višjega delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani Marto Klampfer. Člani komisije so soglašali tudi z vsemi tremi kandidati za sodnike na Evropskem sodišču za človekove pravice v Strasbourgu.

Za pravice novinarjev pa se namerava boriti nekdanji odgovorni urednik Dela, Peter Jančič, saj je nezadovoljen s sedanjo organizacijo novinarjev. Tako ustanavlja novo združenje novinarjev in publicistov, cilji le-tega pa so, kot pravi Jančič, skupni vsem, torej boljše novinarstvo, profesionalno ravnanje, urejenost in boljši servis javnosti. V njegove motive sicer ne dvomimo, dvomimo pa lahko v njegovo kredibilnost, saj je prav Jančič poosebljal vpliv oblasti na medije, ko je vlada s prodajo Mercatorja pod tržno ceno Pivovarni Laško omogočila prevzem Dela, novi lastniki pa so preko takratnega predsednika uprave Danila Slivnika za odgovornega urednika postavili vladi ne ravno nasprotujočega Petra Jančiča. Izjavo Jančiča bomo objavili v KROFF-u.

V Pakistanu so aretirali vidnega predstavnika opozicije, Imrana Khana, potem ko se je z odhodom na Univerzo v Lahorju, da bi nagovoril študente, ki so protestirali proti generalu in predsedniku Pervezu Mušarafu, prvič pojavil v javnosti po uvedbi izrednih razmer. Ob študentih, ki so bili proti Mušarafu, je bila prisotna tudi večja skupina študentov iz stranke Jamaat-e-Islami, ki so nasprotovali prisotnosti Imrana Khana. Khan se je en teden skrival v Lahorju potem, ko je Mušaraf uvedel izredne razmere.

Demokrati v skupnem odboru za gospodarstvo ameriškega kongresa so objavili poročilo, v katerem ocenjujejo stroške za vojni v Iraku in Afganistanu od leta 2002 do leta 2008 na 1,6 bilijona, ja 1600 milijard dolarjev. Od tega so v Iraku potrošili 1,3 bilijona zelencev. Povprečna štiričlanska ameriška družina ima tako 16.500 dolarjev vojaškega dolga. Bela hiša se s poročilom seveda ne strinja in ga označuje za strankarsko pristransko in politično motivirano.

Visoki komisariat Združenih narodov za begunce opozarja, da se ukvarjajo z okoli dvaintridesetimi milijoni beguncev, največ dela pa imajo z iraškimi begunci. Iz Iraka je po napadu ZDA zbežalo 4,2 milijona ljudi, večinoma pa so se zatekli v sosednje države, kjer se jim ne godi najbolje. Tako se za preživetje poslužujejo tudi prostitucije, za katero se nekatere ženske odločajo prostovoljno, druge pa tudi prisilno, da družina preživi. UNHCR opozarja, da iraške begunce v Libanonu tudi zapirajo in jih spustijo le pod pogojem, če se odločijo vrniti v Irak.

Končajmo pa z javljanjem Erika iz juga Turčije, kamor se je vrnil po kratkem bivanju v Iraku:In še malo kurdske propagande:

http://youtube.com/watch?v=_HFgAKKgjg8
Povezave na tedenske oddaje Aktualnopolitične redakcije Radia Študent:

Zeitgeist Urh, Boris in Lan so po drugem krogu volitev harali po štabih od Peterleta in Türka

OFF Komentar Borisova razmišljanja o predsedniških volitvah

Erikovo Javljanje kronološko zaporedje Erikovih javljanj iz turško-iraške meje

Drogerija Matej J. se je ukvarjal z Martinovim

Kultivator Urh in Boris sta se ukvarjala z nedeljskim zavarovalniškim referendumom

Terminal Ivo Poderžaj o današnjem dolgčasu, predsedniški kampanji in bizarnosti Peterletovih podpornikov

Intervju Boris se je pogovarjal z direktorico valencijske podružnice španske nevladne organizacije "Španska komisija za pomoč beguncem Saro Verdú

Zeitgeist Boris se je v Studiu Radia Študent pogovarjal s predsedniškim kandidatom Danilom Türkom

kultivator Matej in Boris sta se ukvarjala s krizo v Bosni in Hercegovini

Intervju Urh in Matej Š. sta se pogovarjala s predsednikom stranke Krščanskih socialistov Andrejem Magajno

Intervju Urh, Matej J. Boris V so se pogovarjali s predsednikom stranke Zares Gregorjem Golobičem

Kultivator Urh in Matej J. sta se ukvarjala s poročilom o delovanju RTV-ja prvih 9 mesecev v letu 2007


Komentarji
komentiraj >>