Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Miheljak o grožnji Janše z odstopom vlade (5070 bralcev)
Sreda, 14. 11. 2007
Boris V.Konec golfa?

Kot strela z jasnega je v torek udarila novica, da Janša razmišlja celo o odstopu vlade zaradi zanj poraznih rezultatov na predsedniških volitvah in referendumu o Zavarovalnici Triglav. Seveda, ko rečemo »kot strela z jasnega«, to ne pomeni, da je bilo nebo res jasno, le Janša ni priznaval nikakršnih znakov nevihte in neposredne nevarnosti toče za vse nas. Vprašanje, ki se pojavlja je, kaj ima Janša v glavi s tem odstopom. S klikom na puščici spodaj lahko izjavo v OFF Prilogi tudi poslušate.
»Janševa grožnja z odstopom vlade«

Kot strela z jasnega je v torek udarila novica, da Janša razmišlja celo o odstopu vlade zaradi zanj poraznih rezultatov na predsedniških volitvah in referendumu o Zavarovalnici Triglav. Seveda, ko rečemo »kot strela z jasnega«, to ne pomeni, da je bilo nebo res jasno, le Janša ni priznaval nikakršnih znakov nevihte in neposredne nevarnosti toče za vse nas. Vprašanje, ki se pojavlja je, kaj ima Janša v glavi s tem odstopom.

Obstajajo razne teze o razlogih za tak drastičen odziv. Najmanj verjeten je zagotovo ta, da so Janšo izdali živci in je tisto o odstopu kar bleknil v navalu razočaranja. Razen tega je še več drugih variant. Morda želi spet igrati žrtev, češ, glejte, ne moremo delati v takih pogojih, ko so vsi – od medijev, do opozicije – nastrojeni proti nam. Če je to res, pomeni le, da s tem dokazuje lastno nesposobnost voditi državo v kriznih momentih. Ampak to smo že vedeli. Najverjetnejši razlog je ta, da je ugotovil, da leto dni pred parlamentarnimi volitvami izgublja na vseh frontah in ga lahko reši le šok terapija. S tem pa želi ujeti levico, ki je v napadu, na nepravi nogi in ji spodnesti ravnotežje. Pri vsem tem seveda ne smemo zanemariti prihajajočega predsedstva Evropski uniji. O Janševi grožnji z odstopom smo govorili s političnim analitikom, Vladom Miheljakom:OFF Prilogo je pripravil Boris.
Povezave na tedenske oddaje Aktualnopolitične redakcije Radia Študent:

Zeitgeist Urh, Boris in Lan so po drugem krogu volitev harali po štabih od Peterleta in Türka

OFF Komentar Borisova razmišljanja o predsedniških volitvah

Erikovo Javljanje kronološko zaporedje Erikovih javljanj iz turško-iraške meje

Drogerija Matej J. se je ukvarjal z Martinovim

Kultivator Urh in Boris sta se ukvarjala z nedeljskim zavarovalniškim referendumom

Terminal Ivo Poderžaj o današnjem dolgčasu, predsedniški kampanji in bizarnosti Peterletovih podpornikov

Intervju Boris se je pogovarjal z direktorico valencijske podružnice španske nevladne organizacije "Španska komisija za pomoč beguncem Saro Verdú

Zeitgeist Boris se je v Studiu Radia Študent pogovarjal s predsedniškim kandidatom Danilom Türkom

kultivator Matej in Boris sta se ukvarjala s krizo v Bosni in Hercegovini

Intervju Urh in Matej Š. sta se pogovarjala s predsednikom stranke Krščanskih socialistov Andrejem Magajno

Intervju Urh, Matej J. Boris V so se pogovarjali s predsednikom stranke Zares Gregorjem Golobičem

Kultivator Urh in Matej J. sta se ukvarjala s poročilom o delovanju RTV-ja prvih 9 mesecev v letu 2007
Komentarji
komentiraj >>