Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Polemika o zasebnem šolstvu (spet) (4948 bralcev)
Četrtek, 15. 11. 2007
Matej Š.Predlagan šolski zakon, ki ga je zakonodajno telo z glasovi koalicije sicer sprejelo, potem pa je državni svet nanj izglasoval odložilni veto, očitno še nekaj časa ne bo dobil epiloga. Po mnenju opozicije je najbolj sporna stvar v novem šolskem zakonu 100 odstotno financiranje zasebnih šol, pri čemer gre večinoma za rimsko-katoliške vzgojne ustanove, prav tako pa popolno financiranje s strani države ne gre skupaj s pojmom zasebnosti. Tako so na to temo včeraj študentje teološke fakultete organizirali okroglo mizo z imenom katoliška učna Zidana, na kateri so prisostvoval bivši minister za šolstvo Slavko Gaber, direktor zavoda svetega Stanislava Roman Globokar in teolog Stanko Gerjol.

Nadaljevanje polemik glede šolskega zakona

Predlagan šolski zakon, ki ga je zakonodajno telo z glasovi koalicije sicer sprejelo, potem pa je državni svet nanj izglasoval odložilni veto, očitno še nekaj časa ne bo dobil epiloga. Po mnenju opozicije je najbolj sporna stvar v novem šolskem zakonu 100 odstotno financiranje zasebnih šol, pri čemer gre večinoma za rimsko-katoliške vzgojne ustanove, prav tako pa popolno financiranje s strani države ne gre skupaj s pojmom zasebnosti. Tako so na to temo včeraj študentje teološke fakultete organizirali okroglo mizo z imenom katoliška učna Zidana, na kateri so prisostvoval bivši minister za šolstvo Slavko Gaber, direktor zavoda svetega Stanislava Roman Globokar in teolog Stanko Gerjol.

Gerjol je trivialno dejal, da gre pri nasprotovanju zakonu za strah pred cerkvijo, seveda pa zakon podpira tudi Globokar. Poslušajmo pa najprej Globokarja, ki je bil v odgovorih precej bolj diplomatski in ni uporabljal nekakšnih paranoičnih konstruktov, kot se sicer radi pojavljajo s cerkvene strani:Poslušajmo pa še stališča samostojnega poslanca in bivšega šolskega ministra Slavka Gabra, ki nam je podal svoje videnje včerajšnje okrogle mize in problematike nasplošno:Poročilo sta pripravila Matej in Urh.
Povezave na tedenske oddaje Aktualnopolitične redakcije Radia Študent:

Zeitgeist Urh, Boris in Lan so po drugem krogu volitev harali po štabih od Peterleta in Türka

OFF Priloga Miheljak o grožnji Janše z odstopom vlade

OFF Komentar Borisova razmišljanja o predsedniških volitvah

Erikovo Javljanje kronološko zaporedje Erikovih javljanj iz turško-iraške meje

Drogerija Matej J. se je ukvarjal z Martinovim

Kultivator Urh in Boris sta se ukvarjala z nedeljskim zavarovalniškim referendumom

Terminal Ivo Poderžaj o današnjem dolgčasu, predsedniški kampanji in bizarnosti Peterletovih podpornikov

Intervju Boris se je pogovarjal z direktorico valencijske podružnice španske nevladne organizacije "Španska komisija za pomoč beguncem Saro Verdú

Zeitgeist Boris se je v Studiu Radia Študent pogovarjal s predsedniškim kandidatom Danilom Türkom

kultivator Matej in Boris sta se ukvarjala s krizo v Bosni in Hercegovini

Intervju Urh in Matej Š. sta se pogovarjala s predsednikom stranke Krščanskih socialistov Andrejem Magajno

Intervju Urh, Matej J. Boris V so se pogovarjali s predsednikom stranke Zares Gregorjem Golobičem

Kultivator Urh in Matej J. sta se ukvarjala s poročilom o delovanju RTV-ja prvih 9 mesecev v letu 2007Komentarji
komentiraj >>